Dnes vám poradíme, jak oblečením krásně zvýraznit své přednosti. Nezáleží přitom, jakou máte přesně postavu. Žádná není špatná a žádná není ošklivá. Stačí jen vědět, jaké oblečení se ke které postavě hodí. Mimo to se také dozvíte, jak správně nosit legíny, abyste v nich vždy vypadala skvěle.

Ideální barvy podle typu postavy

Máte postavu typu hrušky, tedy širší boky a útlý pas? V tom případě chcete přivést veškerou pozornost právě do oblasti pasu. Zvolte pro vrchní část outfitu syté barvy nebo i potisky na tričku. Naopak stehenní partie opticky zeštíhlíte tmavšími barvami. Zde sáhněte po neutrálních, decentních modelech.

Pokud máte spíše postavu typu jablka, tedy štíhlé nohy a širší pas, zvolte tmavší barvy pro vrchní část těla. Pozornost přitáhněte na štíhlé nohy, můžete vybírat kalhoty s výrazným vzorem.

Dalším typem postavy je takzvaný obdélník. Pokud vás trápí nevýrazný pas, můžete ho zkusit definovat vhodně zvoleným oblečením. Pomůže dobře zvolený pásek nebo vzorovaný top. V oblasti pasu volte nejtmavší barvy z celého outfitu.

Jak správně nosit legíny

Tím nejdůležitějším aspektem při výběru legín je velikost. Zapomeňte na to, jakou velikost většinou nosíte nebo jakou byste chtěla mít. Zkrátka si vyberte ty legíny, které vám perfektně padnou. Na tom, jaké číslo nebo písmeno je na cedulce, opravdu nezáleží. Pokud vám větší velikost padne lépe než ta menší, budete v ní vypadat mnohem lépe.

Nezapomeňte také na vhodné spodní prádlo. Přes legíny jsou velmi snadno vidět obrysy vašeho spodního prádla, a proto vždy volte bezešvé a nenápadné kousky.

Důležitá je i délka legín, která opticky prodlouží nebo naopak zkrátí vaše nohy. Pro efekt dlouhých nohou volte dlouhé legíny až pod kotníky. Naopak ¾ délka vašim nohám na pohled pár centimetrů ubere.

Jak legíny sladit do stylového outfitu

Legíny byste měla kombinovat především s dlouhými topy. Na výběr máte například oversized košili, dlouhý svetr nebo pohodlné šaty. V zimě můžete navíc využít i termo legíny, které vás udrží v teple a pohodlí po celý den.

Chcete-li vytvořit elegantní vzhled, sáhněte po jednobarevných legínách v neutrálním odstínu. S nimi pak barevně slaďte i zbytek outfitu. Vhodné je legíny doplnit například i dlouhým cardiganem.

Každá postava má své přednosti a pomocí vhodného oblečení je můžete snadno zvýraznit. Zkuste i vy využít efektivně barvy a střihy k tomu, abyste vždy vypadala skvěle.