Vstávat, a cvičit! Bob a Bobek měli ohledně své ranní rutiny jasno. Ať už jsi ale ranní ptáče nebo po ránu působíš spíše jako kombajnem přejetá sova, existuje pár triků, jak si každodenní vstávání zpříjemnit a vykročit do nového dne tou správnou nohou.

Kdo by nemiloval spánek. Ten sladký čas, kdy se můžeš zachumlat do peřin a oddávat se snění a odpočinku. Každá noc ale nakonec skončí a přichází ráno. Někdo vstane zvesela a těší se na nový den, někdo by radši prodal ledvinu, než vylezl z vyhřáté postele. Ráno ale nemusí být jen rozespalým ploužením se po bytě – sepsali jsme pro tebe 3 důležité kroky, kterými můžeš svůj organismus efektivně nastartovat a změnit tak každodenní ranní rutinu v příjemný rituál.

1. Ranní rozcvička

Praktikovala jsi ranní rozcvičku naposledy na letním táboře? Věř tedy, že nejde jen o způsob, jak mučit děti spartakiádními cviky. Ranní dávka pohybu totiž spolehlivě nastartuje tvůj metabolismus, dopřeje tvé mysli chvilku relaxace a rozpohybuje po noci ztuhlý pohybový aparát. Na internetu najdeš stovky skvělých návodů na ranní jógu nebo lehké posilování, které je přímo koncipováno pro účely ranní rozcvičky.

Nikdy ale necvič přímo v pyžamu – vždy si obleč legíny na jógu nebo jiné sportovní oblečení, aby ses cítila pohodlně a zároveň neměla postřebu vrátit se po rozcvičce do postele. Pusť si svoji oblíbenou hudbu a po dobu rozcvičky nemysli na nic jiného, než na příjemné uvolnění. Stačí, když této činnosti věnuješ 5 minut – svůj účel splní tato doba dostatečně a neubere tolik z tvého drahocenného času.

2. Nevynechávej snídani

Jakkoli máš pocit, že nemáš po probuzení hlad nebo že snídani jednoduše nestíháš, tento krok není radno vynechávat. I naše trávení má svůj vlastní rytmus a snídaní mu dáš jasně najevo, že noc skončila a je potřeba začít pracovat. Nastartuješ správný pohyb střev a dopřeješ tělu potřebnou dávku energie pro dopolední aktivity. Pokud máš ráno sevřený žaludek a nemáš chuť na vydatnou snídani, zkus najít alternativu, která je pro tebe přijatelná. Ať už si dáš kousek ovoce nebo si připravíš lehkou ovesnou kaši, cokoliv je lepší než nic.

Pokud jsi zvyklá na svou ranní kávu, nezapomeň ji doplnit alespoň sklenicí vody nebo džusu. Organismus je po noci dehydratovaný a nedostatek tekutin přispívá k dopolední únavě a malátnosti.

3. Příprava na úspěšný den

Než vyrazíš ven, promítni si v hlavě své plány na celý den. Vyhraď si dostatek času na sbalení všech potřebných věcí do práce a vyber si slušivý a pohodlný outfit. Pro tento účel ti může skvěle posloužit Kombinace sportovní módy a elegance. Při těchto činnostech bys neměla neustále koukat na hodinky a stresovat se, že nestíháš. Pokud máš ráno problém si v klidu svůj denní program promyslet, přesuň tento krok už na předcházející večer. Ráno se tak nebudeš muset ničím zdržovat.

Zpočátku se může zdát zapojení těchto tří kroků do tvé ranní rutiny složité, ale po pár dnech se z nich stane příjemná rutina.

Pokud bojuješ se zdravým sebevědomím, nesmí ti uniknout 6 zaručených tipů, jak se cítit a být krásnější.