Díky událostem posledních měsíců jsme se ani nenadáli a léto už je tady. Taky vás ještě trápí přebytečná kila, která jste nabrali v karanténě a né a né se dokopat k pohybu. Dáme vám pár tipů, jak shodit kila do plavek snadno, efektivně a hlavně zdravě. Jdete do toho s námi? 

Zapomeňte na hladovky

Abyste správně a zdravě zhubnuli, nebo přibírali musíte se smířit s tím, že to nebude přes noc. Pokud byste zhubli velmi rychle díky naprostému hladovění – velkému kalorickému deficitu, tělo by se vám dříve nebo později odvděčilo dalšími kily navíc. Zdravě a pozvolna zhubnete, pokud upravíte svůj jídelníček tak, aby mělo tělo méně kalorií a přitom dostatek živin. Pokud si nevíte rady, určitě se nebojte oslovit výživové poradce. Ti vám připraví jídelníček na míru a výsledek bude zaručen! 

S cvičením to půjde lépe

Pokud si zvyknete na intenzivní cvičení 3 až 5 krát do týdne, máte vyhráno. Na spalování tuků je nejefektivnější tréning zaměřený na kardio. Znamená to, že bude vaše tepová frekvence vyšší než obvykle – 120 – 140 tepů za minutu. Patří sem zejména běh, jízda na kole, tanec, aerobik nebo třeba plavání.  Pokud chcete svou postavu jen vyformovat doporučujeme silový tréning s vlastní vahou nebo závažím. 

Prostě to vychoďte

Pokud máte sedavé zaměstnání a nejste aktivní ani ve svém volném čase, můžete si sport nahradit obyčejným chozením. Pokud do práce místo jízdy autem dojdete na mhd, uděláte tak dobře nejen sobě ale také přírodě. Drobným popocházením v průběhu dne nasčítáte až několik kilometrů a zvýšíte tak výdej energie. Pokud k tomu navíc upravíte jídelníček výsledek se brzy dostaví.  

Tak co, jste odhodlání vrhnout se na hubnutí do plavek s námi? Aby se vám lépe cvičilo vemte si na pomoc legíny s vysokým pasem nebo sportovní mikinu a uvidíte, jak vám to půjde pěkně od ruky.