Čeká vás první návštěva fitka? Nevíte, co dělat, jak se správně obléct a bojíte se, že se ztrapníte? V klidu se nadechněte – nejste ani první, ani poslední, kdo tyto pocity před první návštěvou posilovny prožívá. I všichni fitnesáci šli do posilovny jednou poprvé. Občas ani tohle ujištění nestačí, a tak se podíváme na pár bodů,které vám vaší fitness premiéru usnadní.

Na obří výstřihy zapomeňte

Než do fitka vyrazíte, je dobré se zamyslet nad tím, co si obléct. Je jasné, že sukně nebo džíny nebudou dobrý nápad. Ale jaké oblečení ze sportovního odvětví vám sedne přímo do posilovny? Rozhodně se zaměřte na funkční materiál. Sportovní tričko, volte spíše obtaženější, ať se vám nikde nemotá nebo nezachytí. Díky tomu, že vám perfektně obepne postavu navíc v zrcadle uvidíte, jestli provádíte cvik správně.

Kvalitní legíny jsou také sázka na jistotu. Ať už zvolíte klasické černé legíny, legíny s krajkovými detaily  nebo barevné legíny, musí být hlavně pohodlné a držet pevně na místě. Výhodou je vysoký pas a neprůhlednost, přece jen se nechcete po každém dřepu upravovat nebo kontrolovat, jestli někdo nevidí, co nemá. Jako obuv zvolte obyčejné tenisky. Nezapomeňte ani na ručník a láhev s vodou.

Připravte si trénink

Aby jste po vstupu do fitka nezůstala stát jako opařená, nastudujte si před cvičením tréninkové plány, jednotlivé cviky a koukněte se na fotky vaší posilovny. Když se připravíte na to, jak to bude ve fitness vypadat a jaký vás čeká program budete mnohem klidnější. Navíc budete vědět, jaké stroje a pomůcky máte k dispozici a nebudete překvapeni. Rozhodně také doporučujeme si zaplatit na první návštěvu trenéra, který s vámi jednotlivé cviky projde a ukáže vám, jak je správně dělat. 

Nepřežeňte to

Když jdete poprvé do posilovny, jste sice namotivovaná, ale nemáte ještě přesný odhad, kolik toho vydržíte. Začněte tedy radši pozvolna kombinací cviků s vlastní vahou a s jednoduchým závažím – vždy si můžete přidat. Důležité je abyste měla ze začátku správnou techniku a velkým závažím si neublížila. Navíc, když se napoprvé zničíte, jde se do posilovny znova hůře, nebo vás to může úplně odradit. 

Máte fobii z fitness center nebo posilovna není nic pro vás? Zkuste obyčejnou aktivitu, jako třeba chůzi – víte, jak správně chodit, abyste zhubnula?