Už jste slyšeli o suchém kartáčování? Jde o nový způsob, kterým dosáhnete dokonalé pokožky.

Způsobů, jak dosáhnout krásné a hebké pokožky je celá řada. Nejznámější je asi peeling, ale v poslední době se čím dál častěji mluví také o suchém kartáčování. Co to vlastně je?

Suché kartáčování vám může pomoci s celou řadou kožních problémů. Pupínky a třeba i akné jsou způsobeny nedostatečnou detoxikací těla, ze kterého je potřeba dostat nejrůznější toxiny. Suché kartáčování je v podstatě přirozený peeling, jenž odstraní odumřelé buňky, otevře póry a do pokožky vpustí více živin.

Proč se pro metodu suchého kartáčování rozhodnout

Tento způsob čištění pokožky dokonale stimuluje lymfatický systém a dokáže nabudit vylučování toxinů z těla. Jeho další předností je posilování imunitního systému a pozitivní vliv na stimulaci tlustého střeva. V kombinaci se cvičením a vhodné kosmetiky může vést ke zmírnění celulitidy.

Zázračný nástroj: kartáč s přírodními štětinami

Již samotný název odhaluje, že pro tuto techniku budete potřebovat kartáč. Jaký by měl být? Musíte vybrat takový, který bude mít přírodní štětiny. Štětiny však nesmí být příliš tvrdé, aby nepoškodily pokožku. Ideální je kartáč s dlouhou rukojetí, díky které si dobře dosáhnete na záda a další špatně dostupné partie. V případě, že by vám kartáč nevyhovoval, může jej nahradit sisalovou rukavicí.

Jak při kartáčování postupovat

  • Kartáčování provádějte třikrát týdně nejlépe ráno před tím, než se jdete osprchovat.
  • Na kartáč příliš netlačte, mohla byste si pokožku podráždit.
  • Všechny pohyby veďte směrem k srdci.
  • Postupujte od kotníků k trupu.
  • Stehna, hýždě a bříško masírujte krouživými pohyby.
  • Masáž na rukou veďte od hřebu ruky přes vnitřní stranu k ramenům, stejně masáž provádějte i po vnitřní straně.
  • Na zádech veďte pohyb od středu k lopatkám.
  • Obzvláště jemnou masáž provádějte v oblasti dekoltu.

Správné zakončení masáže

Jakmile dokončíte suché kartáčování, dejte si sprchu a po vysprchování celé tělo natřete výživným tělovým krémem. Díky masáži a sprše se póry na kůži otevřou a lépe absorbují živiny z tělového mléka. Použít však můžete i kokosový olej, který pokožku maximálně vyživí. Chcete si udělat beauty den se vším všudy? Tak mrkněte i na naše další články: zbavte se nechtěných chloupků a tajemství mladé pleti.