Legíny do divadla, svetr na sport nebo tenisky na ples? Co je pro tebe zajímavé oživení konvenční módy, a co už faux paus? Sportovní a klasická móda se na ulici samozřejmě potkávají běžně – je ale dobrý nápad mixovat je v rámci jednoho outfitu?

Sportovní styl a elegance jsou zdánlivě naprostými opaky. Pravdou ale je, že si sportovní móda nachází cestu do té běžné již dlouhé roky. Koneckonců, kdo například nenosil tenisky do školy? V současnosti vídáme na ulici sportovní oblečení hlavně u mladých lidí, kteří si mohou dovolit i velmi uvolněný styl. Pak ale přichází první zaměstnání nebo první potomek, a člověk rázem čelí nutnosti přizpůsobit svůj styl oblékání životnímu stylu. Maminky navléknou nějaké pohodlné fitness legíny, mladí muži si možná kupují svůj první kufřík nebo navléknou pracovní uniformu. A nebo je to také všechno úplně jinak.

Kdy to zkusit, když ne teď?

Aktuální módní trendy se nesou v duchu experimentování, pro někoho možná až na hranici nevkusu. To, co jeden vítá jako příjemný módní výstřelek, jiný považuje za nepřípustné. Vzpomeň si na okamžik, kdy jsi poprvé uviděla ponožky v lodičkách. Ať sis tehdy myslela cokoliv, je pravděpodobné, že dnes to s tebou ani nehne. Co se tím snažíme říct je, že kombinovat sportovní módu s elegantními prvky nebo naopak, je zcela v pořádku, pokud ti to tak vyhovuje. Jak experimentovat například i s barvami se dozvíš v článku Zaměřeno na barvy aneb připrav se na léto.

Z jógy rovnou do divadla

Kdybychom měli hlasovat pro jeden naprosto univerzální, sportovně elegantní kousek do tvého šatníku, jednohlasně by zvítězily klasické legíny na jógu. Když je zkombinuješ s šaty nebo tunikou, rázem je z tebe elegantní dáma, i když jdeš jen na nákup. Oproti tomu například sportovní podprsenka je už složitější na zkombinování. Některé jednobarevné podprsenky však mohou vypadat velmi zajímavě s průhledným topem nebo volnější halenkou.

Skvělou kombinací mezi sportovní a konvenční módou jsou různě řešené mikinové šaty. Ty jsou často už samy o sobě kombinací elegance a funkční módy, takže není třeba příliš přemýšlet, s čím je dále kombinovat. Nejlépe ti k nim poslouží opět nějaké dámské legíny.

A jakou sportovně elegantní kombinaci vymyslíš ty? Mezi tím vymýšlením si ještě přečti článek Ručník na sport a možná i na cestu vesmírem.