Pilates není jen cvičení, je to životní styl. Pokud toužíte po zdravém těle a klidné mysli, pilates je tou správnou volbou. Tento tréninkový systém, vyvinutý Josephem Pilatesem, který díky dobrým znalostem anatomie a různých druhů sportů vymyslel cviky, které pomohly a stále pomáhají mnoha lidem. Díky těmto cvikům je možné nejen hubnout, ale hlavně zpevňovat celé tělo. Pilates se zaměřuje na posílení coru, zlepšení flexibility a získání lepší koordinace a tělesného vnímání. A co je nejlepší? Pilates můžete praktikovat kdekoli a kdykoli!

Co je pilates?

Pilates je cvičení zaměřené na sílu, flexibilitu a správné dýchání. Jeho hlavním cílem je posílení hlubokých svalů břicha, zad a pánevního dna, což vede k lepší postuře, stabilitě a prevenci zranění. Pilates se často provádí na speciálních zařízeních, jako jsou Pilates reformery, ale lze ho praktikovat i na podložce. 

Proč pilates?

Pilates má mnoho výhod pro tělo i mysl. Mezi hlavní patří:

Posílení coru: Pilates posiluje hluboké svaly, které podporují páteř a zlepšují posturu.

Zlepšení flexibility: Pravidelné cvičení pilates zvyšuje flexibilitu a rozsah pohybu.

Stabilizace těla: Pilates pomáhá vyrovnat svalové dysbalance a posiluje stabilizační svaly.

Snížení stresu: Důraz na správné dýchání a plynulé pohyby pomáhá snižovat stres a uvolňovat napětí.

Prevence zranění: Pilates zlepšuje propojení těla a umožňuje lepší kontrolu nad pohyby, což snižuje riziko zranění.

Zajímavé cviky:

The Hundred: Lehněte si na záda, zvedněte nohy do pozice stolu a zvedněte ramena od podložky. Rukama pumpujte a dýchání synchronizujte s pohyby. Tento cvik posiluje core a zlepšuje kardiovaskulární kondici.

Roll Up: Sedněte si na podložku s nohama před sebou. Pomalu se snažte s rovnými nohami sklouznout směrem k podložce, až se dostanete do polohy lehu. Pak se pomalu vraťte zpět do sedu. Tento cvik posiluje břišní svaly a zlepšuje flexibilitu páteře.

Swan Dive: Lehněte si na břicho s rukama podél těla. Pomalu zvedejte horní část těla, zatímco se díváte směrem nahoru. Tento cvik posiluje zádové svaly a zlepšuje držení těla.

Produkty pro Pilates od e-shopu Utopy:

Jogamatka: Ideální pro cvičení pilates na podložce. Je vyrobena z vysoce kvalitního materiálu, který poskytuje dostatečnou podporu a tlumení.

Posilovací guma: Skvělý nástroj pro posilování svalů a zlepšení flexibility při cvičení pilates. Díky různým úrovním odporu je vhodná pro cvičence na všech úrovních.

Lahve na vodu: Důležité je udržovat správnou hydrataci během cvičení pilates. Proto doporučujeme pořídit si naši láhev, kterou si můžete sladit se zbytkem doplňků, nebo oblečení a zůstat hydratovaní po celou dobu cvičení!

Nyní, když máte všechny informace o pilates a vhodných produktech od Utopy, není nic, co by vás brzdilo v cestě k silnějšímu, flexibilnějšímu a zdravějšímu tělu. Začněte cvičit pilates ještě dnes a přineste svému tělu a mysli nejlepší péči, kterou si zaslouží!