Oblečení není jen věcí, kterou nosíme, ale také investicí do našeho stylu a pohodlí. Aby vaše oblíbené kousky od e-shopu Utopy vydržely co nejdéle, je důležité jim věnovat správnou péči. Následující tipy vám pomohou udržet vaše sportovní oblečení v bezvadném stavu, aby vám sloužilo dlouho a s radostí.

Respektujte pokyny na cedulkách

Když se podíváte na cedulky uvnitř oblečení, neztrácejte je ze zřetele. Obsahují důležité informace ohledně praní, žehlení a dalších aspektů péče. Můžete-li, zachovejte si tyto cedulky pro případ, že byste je potřebovali v budoucnu.

Kontrolujte teplotu při praní

Nikdy nepodceňujte doporučenou teplotu vody pro praní oblečení. Příliš vysoká teplota může poškodit textilní vlákna a zkrátit životnost vašeho oblečení. Dbejte na to, aby teplota vody odpovídala specifikacím na cedulce. I přes to, že naše oblečení je potištěno za pomoci sublimace, která zaručuje stálost a pestrost barev, nedoporučujeme prát oblečení na více stupňů, než je dáno. 

Udržujte teplotu praní maximálně na 30 stupních. Tímto způsobem chráníte materiál oblečení před poškozením a udržujete jeho barvy svěží.

Používejte kvalitní prací přípravky

Kvalitní prací prostředky jsou klíčové pro zachování barvy a materiálu vašeho oblečení. Vyberte si přípravky, které jsou šetrné k textilu a zachovávají jeho vlastnosti. Pamatujte také na správnou teplotu, při které prací přípravek používáte.

Méně praní je více

Neperte oblečení častěji, než je nezbytně nutné. Každé praní snižuje životnost látky, proto je důležité oblečení prát pouze tehdy, když je skutečně znečištěné. Pokud to jde, raději je větrejte a praní odložte až na dobu, kdy je to nezbytné.

Praní naruby a kontrola kapes

Aby se zabránilo vyblednutí a poškození potisku, praní oblečení naruby je dobrým krokem. Při vkládání oblečení do pračky nezapomeňte zkontrolovat kapsy, abyste se vyhnuli možným nehodám, jako je například zapomenutí papírového kapesníku.

Sušení

Vyhněte se sušičce a nechte oblečení přirozeně uschnout. Tento šetrný přístup pomáhá zachovat integritu vláken a prodlužuje životnost oblečení. Naše oblečení díky funkčnímu materiálu uschne rychle i jen tak na sluníčku.

Žehlení vás nebude zatěžovat

Kousky od Utopy nepotřebují žehlení. Moderní materiály používané ve sportovním oblečení často nevyžadují žehlení, což šetří váš čas a energii.

Řekněte NE chemickým čistidlům 

Vyhněte se chemickým čistidlům a raději používejte šetrné prací prostředky. Chemická čistidla mohou být příliš agresivní na jemné textilie a způsobit jejich poškození. Místo toho volte šetrné prostředky, které chrání materiál i životní prostředí.

Péče o vaše sportovní oblečení od e-shopu Utopy není jen o udržení vzhledu, ale také o šetrném přístup k životnímu prostředí. Dodržováním těchto jednoduchých tipů můžete prodloužit životnost vašich kousků a přispět k udržitelnějšímu přístupu k módním trendům.