Všechno oblečení z e-shopu Utopy prochází přes kontrolu kvality a poctivě se testuje jeho pohodlí a střih. Zakládáme si také na přístupu slow fashion, všechno zboží je tedy ušito českými švadlenkami a designováno českými grafiky. Používáme také speciální techniku potisku, která zaručí, že barvy nikdy nevyblednou a zůstanou stále stejně zářivé a syté.

Zajímá vás tedy, jak o takové kousky pečovat, aby vám vydržely co možná nejdéle? 

V tomto článku vám na to odpovíme. 

Když si koupíte zboží, které bylo vyrobeno s přístupem pomalé módy, tak si můžete být jisti, že získáte nadčasový módní kousek, který se na dlouhou dobu stane vaším společníkem. Jednoduše získáte kvalitu. 

V každodenním shonu můžeme snadno podcenit význam správné péče o naše oblečení, i přesto, že je to klíčový prvek pro zachování kvality a trvanlivosti každého kusu. Když se zaměříme na péči o kousky z e-shopu Utopy, kde si stojíme za slow fashion a udržitelností, můžeme si být jisti, že tato filozofie může být rozšířena i na naši každodenní praxi. Zde je několik důležitých bodů, jak správně pečovat o své oblečení a prodloužit tak jeho životnost.

Nízké teploty v pračce – zachovej chladnou hlavu: Když dáváte svou oblíbenou mikinu do pračky, pamatujte na to, že teplota by neměla přesáhnout 30 stupňů. Nízké teploty nejen šetří energii, ale také chrání materiál před nadměrným opotřebením a ztrátou barviv.

Svěží vzduch místo sušičky – nechte ji volně dýchat: Sušičky mohou být pokušením, ale ne pro váš kousek od Utopy. Díky funkčnímu materiálu uschne vaše oblečení rychle i na vzduchu. Nejen že šetříte energii, ale také prodlužujete životnost svého oblíbeného kousku. Klidně jej nech viset na sluníčku a nech jej užívat si každý paprsek.

Bez žehlení, prosím: Vaše mikina je na světě, aby vás hřála, ne aby vás zaměstnávala žehlením. Funkční materiály, které Utopy používá, jsou šetrné a odolné. Bez starostí si ji můžete nasadit a vyrazit do světa i bez žehlení. Ale samozřejmě se nejedná pouze o mikinu, ale o všechny kousky, které máme v nabídce. 

Ochrana před chemickými čistidly: Zapomeňte na chemická čistidla. Kousky od Utopy mají rády přírodní péči. S chemickými čistidly by mohly ztratit svou přirozenou krásu a trvanlivost. Oceňte raději jejich přírodní pohodu.

Pečlivá péče o vaše oblečení není jen zárukou dlouhé životnosti, ale také důkazem závazku vůči udržitelnému a odpovědnému přístupu k módě. Oblečení od Utopy není pouze o módních trendy, je to investice do trvalého stylu a udržitelné budoucnosti.

Tipy na závěr 

Kvalita vs. kvantita 

Mít méně věcí, zato však mnohem kvalitnějších, je jednou z cest k udržitelnosti. Všichni máme rádi velké sezónní slevy, ale právě ty nás nutí kupovat nespočet věcí, které nikdy nevynosíme. Až příště zamíříte do nákupního centra, zkuste slevám odolat a raději investujte peníze do kousků, které vám vydrží léta.   

Vsaďte na kvalitní a eko materiály 

Ve slevách módních řetězců často narazíte na oblečení z nekvalitních materiálů, které není prodyšné ani komfortní. Takové kousky se vám po pár vypráních často zničí a rázem se stáváte součástí celého cyklu rychlé módy. Zajímejte se proto o materiály oblečení a dejte přednost těm kvalitním.

 

Oblečení, které naleznete na našem e-shopu, sami s oblibou nosíme. Z vlastní zkušenosti tak víme, že vše, co vám tady říkáme, je pravda a naprosto to stačí!