Jaro je konečně za rohem a přichází období, kdy se příroda probouzí k životu a láká nás ven. Pokud patříte k těm, kteří milují čerstvý vzduch, zelené louky a zpívající ptáky, máme pro vás skvělé tipy na výlety do přírody v České republice. A co ještě lepšího, můžete se na tyto výlety vybavit skvělým sportovním oblečením a doplňky z našeho e-shopu Utopy!

Český ráj

Svěží jarní ráno v Českém ráji je jako pohádka. Tento kouzelný kraj nabízí nádherné pískovcové skalní útvary, malebná údolí a průzračné potůčky. Prozkoumejte Trosky se svými zříceninami hradů, navštivte Prachovské skály nebo se projděte po zelených cestách kolem údolí řeky Jizery. S sebou nezapomeňte lehké a pohodlné oblečení, abyste si mohli plně užít tento nezapomenutelný zážitek.

Moravský kras

Pokud máte rádi jeskyně a soutěsky, udělejte si výlet do Moravského krasu. Tento unikátní kraj nabízí nejen malebnou krajinu, ale také fascinující jeskyně, jako je Punkevní jeskyně s krásnou Macoškou nebo Sloupsko-šošůvské jeskyně. Po prohlídce jeskyní si můžete udělat krásnou procházku po okolních lesích a loukách, kde objevíte mnoho druhů květin a zvířat.

Šumava

Šumava je rájem pro milovníky horské přírody. Rozsáhlé lesy, tajemné rašeliniště a malebná jezera dělají z tohoto místa ideální cíl pro jarní výlet. Navštivte národní park Šumava a vydejte se na túru po hřebenech hor, kde budete mít úžasný výhled na okolní krajinu. Počasí v horách může být nevyzpytatelné, proto se nezapomeňte dobře vybavit. DOporučujeme si s sebou sbalit naše termo legíny, díky kterým vám zaručeně bude teplo i na dlouhých výletech. 

Krkonoše

Pro ty, kteří milují lyžování, běh na lyžích nebo snowboarding, jsou Krkonoše ideálním místem na jarní dovolenou. I když sníh postupně mizí, stále můžete využít posledních zasněžených svahů a užít si zimní sporty. Pokud raději preferujete turistiku, Krkonoše nabízejí mnoho značených stezek, které vás provedou malebnou krajinou až na vrchol nejvyšší hory České republiky, Sněžku. Pro ještě lepší prožitek z nádherné přírody a jarního počasí si pořiďte naší mikinu, která je díky svému funkčnímu materiálu a prodlouženému střihu vhodná jak na běžky tak túry. 

Český les

Český les je malebným regionem na západě Čech, který nabízí rozmanitou krajinu s lesy, jezery a historickými památkami. Prozkoumejte starobylé hrady, jako je Rabštejn nebo Velhartice, a pak si udělejte procházku kolem přírodních rezervací, jako je Kašperské hory nebo Černé a Čertovo jezero.

Beskydy

Beskydy jsou jedním z nejkrásnějších pohoří v České republice. V jarním období se zde probouzí horská příroda a nabízí mnoho možností pro turistiku a cykloturistiku. Navštivte úchvatnou rokli Bílého potoka, vydejte se na výstup na Lysou horu nebo si užijte procházku kolem krásných vodopádů, jako je například Jurkovičův vodopád. Doporučujeme pořídit si náš nádherný set Green Ease, který se svým designem hodí na procházky přírodou. 

Podyjí

Národní park Podyjí je jedním z nejmalebnějších regionů v České republice. Nachází se zde malebné údolí řeky Dyje, které je lemováno vinicemi, lesy a skalními útvary. Prozkoumejte cyklostezky a turistické trasy, které vás provedou tímto úchvatným krajem, a navštivte historické památky, jako je zámek ve Vranově nad Dyjí.

Jižní Morava

Jižní Morava je známá svými krásnými vinicemi, malebnými vesničkami a historickými památkami. Navštivte město Mikulov s jeho impozantním zámkem a vydejte se na procházku kolem Pálavských vrchů nebo kolem jezera Nové Mlýny. Pro milovníky vína je zde mnoho možností pro ochutnávky vín v místních sklípcích a vinárnách.

Ať už se rozhodnete pro kterýkoli z těchto úžasných výletů, nezapomeňte si přibalit do batohu dostatek vody, svačinu a samozřejmě kvalitní sportovní oblečení a doplňky, abyste byli připraveni na všechny překvapení, které vám příroda může přinést. 

A pokud hledáte ty nejlepší outdoorové outfity, mrkněte na náš e-shop Utopy, kde najdete široký výběr originálního a kvalitního oblečení pro vaše dobrodružství v přírodě. Užijte si jaro a objevujte krásy české krajiny!

Doufáme, že tyto tipy vás inspirují. Ať už se vydáte kamkoli, nezapomeňte si užít každý moment a nechte se okouzlit krásami, které nám příroda nabízí.