Když se blíží doba dovolené a vy míříte na hory, je klíčové připravit se efektivně, abyste si mohli plně vychutnat svůj čas v krásné horské přírodě. Správně si zabalit je klíčovým krokem k tomu, abyste měli vše, co potřebujete, a zároveň se vyhnuli zbytečným starostem. Proto vám přinášíme několik tipů a triků, jak na to.

Zimní lyžařskou dovolenou je potřeba promyslet trochu s předstihem. Kromě zajištění pobytu je potřeba myslet především na vybavení. Nenechte se zaskočit a sbalte se podle našeho seznamu!

Zde je několik tipů, jak se efektivně sbalit na dovolenou na horách:

Začněte s přípravou seznamu: Předtím, než začnete balit, si sestavte seznam věcí, které budete potřebovat. To vám pomůže udržet si přehled a zabránit tomu, abyste si zapomněli něco důležitého.

Myslete na počasí: Zjistěte si, jaké počasí můžete očekávat na vašem místě určení. Pokud budete lyžovat nebo snowboardovat, nezapomeňte na teplé oblečení a vybavení. Pokud budete chodit po horách, nezapomeňte na nepromokavé oblečení a obuv.

Vyberte si správné zavazadlo: Velikost a typ zavazadla, které si vyberete, závisí na délce a typu vaší dovolené a také na dopravě, kterou zvolíte. Pokud jedete na lyžovačku na týden, budete potřebovat větší zavazadlo, než když jedete na jednodenní výlet.

Sbalte se efektivně: Složte oblečení do malých ruliček, abyste šetřili místo. Vyplňte mezery v zavazadle oblečením nebo dalšími věcmi.

Nepřibalujte zbytečné věci: Předem si promyslete, co budete opravdu potřebovat. Pokud si nejste jisti, zda je něco nutné, raději to nechte doma. 

Oblečení a vrstvy  

Horské počasí může být nevyzpytatelné, a proto je důležité sbalit především vhodné oblečení. Investujte do kvalitních vrstev, které vám umožní regulovat teplotu podle aktuálních podmínek. Na e-shopu Utopy najdete termo legíny, které jsou pro lyžovačku jako stvořené! Kromě toho, že jsou vyrobeny z vysoce kvalitního nylonového materiálu a mají vyšší pas, který perfektně sedí a zaručeně vás udrží v teple, jsou vyrobeny v České republice a mají nádherné unikátní designy. Takže nejen že poslouží jako spodní vrstva při lyžování, můžete v nich jít také na večeři nebo procházku. 

Vyberte si k tomu také mikinu, která je díky svému funkčnímu materiálu a prodlouženému střihu vhodná jako sportovní oblečení a bonusem je, že disponuje všitou síťkou, která  garantuje, že se váš účes nikdy neponičí, a to chce přece každá žena! 

Nepřehlížejte ani nepromokavou horní vrstvu a vhodné boty.

Základní vybavení na každou cestu 

Samozřejmě nesmíme zapomenout na hygienické potřeby, sbalte si vše potřebné od kartáčku na zuby, hřebenu, skincare potřeb, opalovacího krému na obličej až po dezinfekci do kapsy. 

Kromě klasického vybavení na hory zkuste vzít i plecháčky. Jsou k nezaplacení a přitom nejsou drahé. Díky své lehké váze a nerozbitnosti je plecháček vhodný na cesty. 

Nezapomeňte také na lékárničku. Tu by měl mít každý u sebe, protože člověk nikdy neví.

Závěrečné rady

Seznam položek: Před balením si udělejte seznam, abyste nic nezapomněli.

Minimalizujte zbytečnosti: Balte jen to nejnutnější a minimalizujte hmotnost zavazadla.

Zkontrolujte vybavení: Ujistěte se, že všechny vaše outdoorové nástroje a zařízení fungují správně.

Všechno naše oblečení prochází přes kontrolu kvality a poctivě se testuje jeho pohodlí a střih. Zakládáme si také na přístupu slow fashion, takže je všechno zboží ušito českými švadlenkami a designováno českými grafiky. Používáme také speciální techniku potisku, která zaručí, že barvy nikdy nevyblednou a zůstanou stále stejně zářivé a syté. Vyberte si u nás kousek, který vás bude na sjezdovce nejvíce vystihovat a můžete vyrazit na cestu!