Chodíš pravidelně cvičit a ještě sis nevybrala oblečení, které by ti dokonale padlo? Potom určitě sáhni po legínách. Důležité ale je správně si vybrat, pokud jde o střih i materiál. Poradíme ti, jak na to.  

Tvoje druhá kůže

Nejdříve se zabývej velikostmi. V nabídce najdeš legíny od XS až po XXL, díky tomu si vybereš, ať patříš mezi étericky štíhlé ženy nebo mírné baculky. Pořiď si velikost, která ti dokonale padne, nedělej v tomhle ohledu žádné kompromisy. Aby ses mohla plně soustředit na cvičení, musí legíny fungovat jako tvoje druhá kůže. Co to znamená? Musíš se v nich cítit tak dobře, jako bys na sobě neměla nic. Látka nesmí být příliš napnutá a škrtit, ale ani příliš volná a hrnout se. Nepadnoucí kousek tě hodně ovlivní při tréninku a tvoje výkony nebudou stát za nic. Dej pozor, aby legíny seděly hlavně v rozkroku, v pase a u kotníků. Drobná pomůcka: Když za pas strčíš prst a leginy pruží a nejsou volné, je to ono. 

Vyšší pas chrání, nižší je sexy

Pozornost věnuj střihu. Vyšší pas ti dovolí perfektní komfort při pohybu, ukryje nějaké kilo navíc, chrání bříško a záda. Pokud jsi ale přesvědčená, že tvoje bříško je perfektně vypracované, můžeš sáhnout i po modelu se středním či nižším pasem. Legíny nesmí sjíždět nebo se rolovat, to ti zajistí dostatečně široká a pevná guma v pase, nejlépe vybavená silikonovými proužky na vnitřní straně. Legíny by se nikdy neměly ve švech zařezávat do kůže.

Švy kopírují tvoje linie

Velmi důležitá je elasticita materiálu, která ti zajistí dokonalé pohodlí při nošení. Je nepřípustné, aby látka dráždila tvoji pokožku. Švy musí perfektně kopírovat linie tvého těla. Dokonalý střih ti zaručí dostatek vůle při pohybu, když se kalhoty natahují. Speciální prošití v oblasti zadečku a stehen hezky tvaruje tyto partie. Zkus v legínách udělat pár cviků. Když se vytahují v pase, vyber si o číslo menší.    

Odvod potu je důležitý

Zvol si funkční materiál, který dobře odvádí pot. Bavlněné legíny nesají příliš dobře, navíc se vytahují, takže na ty raději zapomeň. Rychleschnoucí syntetické materiály jako například polyester nebo spandex mají lepší vlastnosti, například umí z těla odvést vlhkost, takže nebudeš trpět ani při delší a intenzivnější námaze. Pozor na průsvitné materiály, ať se ti nestane nějaký trapas.  

Neuděláš si ostudu

A co barvy? Určitě ti není jedno, v čem si vyrazíš zaběhat, do fitka nebo na jógu. I ve sportovních legínách najdeš pestrou škálu barev a vzorů, žádné nudné jednobarevné usedlé