Podzim a zima přináší změny počasí, které mohou způsobit nepříjemné problémy s pletí, jako je suchost, podráždění a ztráta elasticity. Aby vaše pleť zůstala zdravá a krásná i v chladnějších měsících, je třeba přizpůsobit péči o kůži novým podmínkám. Proto vám přinášíme několik důležitých tipů a návodů na péči o pleť v podzimním a zimním období.

Dodržujte správnou hydrataci

V chladném počasí je kůže náchylnější k dehydrataci. Abyste udrželi pleť hydratovanou, používejte kvalitní hydratační krém či sérum. Vyberte si produkt, který obsahuje výživné složky, jako jsou kyselina hyaluronová, glycerin nebo ceramidy, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce. Nezapomínejte na pitný režim – dostatek vody je zásadní pro hydrataci pleti.

Ochrana před UV zářením

I v zimě je důležité chránit pokožku před UV zářením. Sluneční paprsky mohou stále poškozovat kůži, takže používejte SPF ochranný krém i v zimě, zejména pokud trávíte čas venku. Volte krém s minimálním SPF 30 a aplikujte ho na obličej, krk a ruce.

Doplňte vitamíny a minerály

Přidání vitamínů a minerálů do vaší péče o pleť může pomoci udržet její zdravý vzhled. Vitamín C a E jsou známé antioxidanty, které chrání pleť před škodlivými účinky volných radikálů. Vitamin D a zinek jsou důležité pro regeneraci kůže. Můžete je získat z potravin, ale také z vhodných krémů či sér.

Dodržujte správný čistící rituál

Nemějte strach čistit svou pleť, i když je venku chladno. Používejte jemné čisticí prostředky, které nevysušují kůži. Vyhněte se horké vodě, která může kůži vysušit ještě více, a raději zvolte vlažnou vodu při mytí obličeje.

Exfoliace a hydratační masky

Dopřejte své pleti občasné exfoliace, které odstraní odumřelé kožní buňky a zlepší průchodnost pórů. Po exfoliaci použijte hydratační masku, která pleti dodá potřebné živiny a vlhkost. To je skvělý způsob, jak udržet pleť čistou a zářivou.

Opatrně s horkou sprchou

V zimním období si můžeme užít teplé sprchy, ale mějte na paměti, že příliš horká voda může odstranit přírodní oleje z pokožky, což může vést k suchosti a podráždění. Raději volte teplejší vodu a omezte délku sprchování.

Péče o rty a ruce

Pokožka na rtech a rukách je zvláště citlivá na chladné počasí. Používejte balzámy na rty s obsahem přírodních olejů a krémy na ruce, abyste zabránili popraskání pokožky a suchým rukám.

Zvláštní pozornost k citlivé pleti  

Pokud máte citlivou pleť, dopřejte jí v chladném počasí zvláštní pozornost. Volte produkty určené pro citlivou pokožku, které jsou šetrné a hypoalergenní. Zabývejte se pleťovými problémy, jako je zarudnutí a svědění, co nejdříve, abyste zabránili vzniku většího podráždění.

S příchodem podzimu a zimy je důležité upravit svou péči o pleť, aby byla odolná vůči nepříznivým vlivům počasí. Výběr vhodných produktů a pravidelná péče pomůže udržet vaši pleť zdravou, hydratovanou a zářivou i v chladných měsících. Vaše pokožka vám poděkuje za lásku a péči, kterou jí poskytnete.