Přichází léto a s ním i sezóna plavek. Chceš se cítit sebevědomě a ukázat svůj zadek v tom nejlepším světle? Žádný problém! V tomto článku ti představíme zaručené cviky na zadek, které ti pomohou vytvarovat tu správnou formu a pevnost. Navíc se podíváme na vhodné oblečení od Utopy.cz, které ti dodá nejen styl, ale také pohodlí při tréninku.  

Cviky pro vytvarování zadečku

Dřepy

Králem cviků na zadek a stehna jsou nepochybně dřepy. Dřepy jsou nejdůležitějším a také nejúčinnějším cvikem pro správný rozvoj hýžďových a stehenních svalů. Říká se, že dřepy dělají ty nejhezčí zadky na světě a sama uvidíš, že je to pravda.  

Stoupni si s nohama mírně od sebe, váhu přenes na paty a plynulým pohybem udělej dřep. Záda drž rovně a neprohýbej se. Pamatuj na hloubku dřepu, protože čím níž se zadkem půjdeš, tím víc zapojíš hýždě a stehna. 

Proveď 3 série po 20 opakování.  Dřepy můžeš cvičit v posilovně s osou, na multipressu, ale také můžeš jednoduše cvičit doma. Samozřejmě čím větší zátěž při správném provedení dřepu budeš mít, tím budou dřepy účinnější.

Výpady  

Další z posilovacích cviků na zadek a stehna jsou výpady. Buďto je můžeš provádět jen s vlastní vahou klidně doma, nebo pro větší efekt se závažím. Například s jednoručními činkami nebo v posilovně na multipressu, či s velkou osou na zádech.  Stůj vzpřímeně a jednou nohou vykroč dopředu. Stehno vykročené nohy se tak dostane do vodorovné polohy. Při pohledu shora by nemělo koleno předběhnout špičku nohy u vykročené nohy, pokud se tak stalo, musíš udělat při výpadu ještě delší krok vpřed. Pohyb prováděj co nejníže, ať zapojíš správně všechny svaly a nohy pravidelně střídej. Při vykročení se nadechuj a při návratu vydechuj. Proveď také 3 série po 20 opakování.  

Chůze do schodů

Hledáš jednoduchý ale zároveň efektivní cvik na pevný zadek bez celulitidy? Stačí pouhá chůze do schodů! Lze ale také použít stolička či stabilní překážka, na kterou si můžeš stoupnout. Čím vyšší bude, tím bude zátěž větší. Stoupni si na ni jednou nohou, vysuň se nahoru, chvilku tam vydrž a zase klesni dolu. Pohyb opakuj i na druhé noze a dej si několik opakování. 

Hip Thrust

Sedni si zády k lavičce a opři se o ni spodní částí lopatek. Osu/vak úmísti nad stydkou kost. (pokud budeš cvičit se zátěží) a pevně se opři do chodidel. Vzdálenost mezi chodidly by měla být alespoň na šířku pánve a boků. S výdechem a kontrakcí sedacích svalů zvedáš závaží směrem ke stropu. Při zvedání nepoužívej svaly zad. Ve vrchní fázi cviku zatneš hýžďové svaly a vystrčíš boky dopředu s výdechem dolů.

Co nezapomenout a na co si dát pozor při cvičení  

Správná technika je klíčová  

Při provádění cviků na zadek je důležité dbát na správnou techniku. Správné provedení cvičení zajistí, že se zaměříš přesně na ty potřebné svaly a minimalizuješ riziko zranění. Můžeš si požádat o radu odborníka nebo si prohlédnout instruktážní videa, která ti pomohou naučit se správnou techniku.  

Regulérní tréninkový plán  

Pokud chceš vidět skutečné výsledky, je důležité cvičit pravidelně. Zadek se posiluje postupně a vyžaduje trpělivost. Vytvoř si tréninkový plán, ve kterém budeš cvičit na zadek minimálně 2-3krát týdně. Sleduj svůj pokrok a postupně zvyšuj intenzitu cvičení.  

Vhodné oblečení od Utopy 

Stylové a pohodlné legíny  

Při cvičení nejen zadku je důležité mít oblečení, které ti poskytne volnost pohybu a zároveň ti dodá sebevědomí. Vhodnou volbou jsou legíny od Utopy. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního nylonového materiálu a vyšší pas perfektně sedí a přizpůsobí se tvému tělu. Navíc nabízíme širokou škálu moderních designů, které tě budou motivovat k pravidelnému cvičení.  

Komfortní sportovní podprsenky  

Při cvičení je také důležité mít správnou podporu. Sportovní podprsenky od Utopy jsou navrženy s ohledem na pohodlí a funkčnost. Poskytují dostatečnou oporu a zároveň jsou pohodlné při nošení, třebaže jejich promyšlený střih zajistí, že tě nikde nebude nic tlačit ani škrtit. Vyber si z různých stylů a barev, které dokonale doplní tvůj cvičební outfit. 

 

S těmito zaručenými cviky na zadek do plavek a vhodným oblečením od Utopy.cz budeš dokonale připravena na plážovou sezónu. Nezapomeň však, že trénink a pevná vůle jsou klíčové pro dosažení vytoužených výsledků. Začni ještě dnes a ukaž svůj skvělý zadek s hrdostí na pláži!