Ptáci zpívají a všechno kvete. Příroda se začíná probouzet k životu a my s ní. Slunce nás nabíjí energií a žene nás ven. Také už se dá vyrazit ven bez bundy a dalších pěti vrstev. Stejně se ale ještě může hodit i mikina s kapucí.

Význam jara

První jarní den už se blíží. Letos jarní rovnodennost vychází na 20.března. A cože je rovnodennost? Okamžik kdy Slunce vstupuje do znamení Berana. Slunce v tomto čase protne na své zdánlivé dráze po obloze (a ekliptice) nebeský rovník (jarní bod) ve směru z jižní polokoule na polokouli severní.   V době jarní rovnodennosti je také den a noc stejně dlouhá.

A samozřejmě rovnodennost má i duchovní význam, je to čas plození, čas kdy světlo přemáhá tmu. Je proto skvělé začít v rovnodennosti tvořit a soustředit se na sebe.

Čas očisty

Jaro je časem očisty. A to nejen našich domácností. Umýt si okna abychom viděli slunce, je super, ale je dobré myslet i na sebe. Očista těla a hlavně mysli je také důležitá. Dají se natrhat kopřivy na čaj, dát si den bez jídla či na smoothies. Udělat si pleťovou masku. Pokud jste už také přehlceni sociálních sítí a špatných zpráv ze světa, můžete přidat i očistu od sociálních sítí. Stačí den a uvidíte že se pak budete cítit lépe. Především proto že se budete moct věnovat činnosti kterou už máte na seznamu dlouho. Ať už se vrhnete na knihu co vám už dva měsíce leží na nočním stolku, nebo si třeba zahrajete na hudební nástroj.  

jahodové smoothie

A co na sebe?

Na jaře se začínají zvedat teploty, ale většinou ne tolik abychom mohli ven pouze v letních šatech. V naší nabídce je i dámská mikina a to i s květinovým vzorem, na jaro ideální ne?  Můžeme už ale vytáhnou i sukně nebo šaty s legínami nebo teplejšími punčocháči.

Také přichází čas džínových bund! A čas je samozřejmě i na tenisky a plátěné boty bez ponožek. 3d mikina se hodí hlavně na výlety do přírody nebo sport který na jaře taky jde lépe venku než přes zimu. 

A pokud byste chtěli něco za naší jarní květinové kolekce určitě si vyberete v článku Naše rozkvetlá kolekce kde jsme se o ní rozepsali víc.