Konec zimy a nástup jara jsou jako vzkříšení pro naše sportovní ambice. Po měsících zimního spánku se mnozí z nás cítíme trochu ztuhlí a možná i mírně zanedbaní, co se týče naší fyzické kondice. Ale nebojte se, s blížícím se jarem máme před sebou ideální čas, abychom se znovu dostali do formy a připravili se na aktivní období, které nás čeká. Zde jsou naše tipy, jak se vrátit do formy a začít jaro naplno využívat.

Plánujte si cíle 

Jaro je časem nových začátků, a tak si stanovte jasné a realistické cíle, kterých chcete dosáhnout. To může být zvýšení výdrže, zlepšení flexibility nebo snížení hladiny stresu. Bez jasných cílů je totiž snadné ztratit motivaci.

Začínejte pomalu

Pokud jste během zimy byli méně aktivní, není třeba hned skákat do extrémního tréninku. Začněte pomalu a postupně zvyšujte intenzitu cvičení. Můžete začít s krátkými procházkami, lehkým během nebo jógou, abyste postupně zvykli svému tělu na pohyb.

Vyberte si vhodné oblečení a doplňky

Správné oblečení a doplňky mohou hrát klíčovou roli při návratu do formy. Na e-shopu Utopy najdete široký výběr sportovního oblečení a doplňků, které vám pomohou cítit se pohodlně a stylově při cvičení. Legíny pro pohodlný pohyb, trička s funkčními materiály pro odvod potu nebo posilovací gumy pro posílení svalů – na všechno se můžete spolehnout.

Dbejte na vyváženou stravu

Zdravá strava je klíčem k úspěšnému návratu do formy. Sledujte, co jíte, a snažte se konzumovat vyváženou stravu bohatou na ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a kvalitní bílkoviny. Vždyť dobré palivo posune vaše tělo ještě dál.

Nenechte se odradit překážkami

Na cestě k návratu do formy se můžete setkat s různými překážkami, jako jsou únava, nedostatek času nebo nedostatek motivace. Je důležité si pamatovat, že každý má někdy horší dny, a to je v pořádku. Důležité je, abyste se nevzdávali a pokračovali vpřed.

Měňte a zkoušejte

Pokud jste chodili cvičit po práci a teď marně hledáte morálku, zkuste to jinak. Vstaňte dřív a jděte sportovat ráno. Třeba vám vyhovuje jiná denní doba na cvičení, než kterou jste využívali doteď. A naopak, pokud vždy válčíte s budíkem a hledáte v sobě sílu vylézt z postele a jít cvičit, nechte to na odpoledne nebo večer. Každý jsme jiný a každý má vnitřní hodiny nastavené jinak.

Někdy se nám dřív oblíbený sport prostě už omrzí, nedává nám to, co bychom čekali a děláme ho jen ze setrvačnosti. Zkuste nové aktivity, které vám připomenou lásku ke sportu a pohybu obecně.

Podpořte imunitu  

Objevte kouzlo vitamínu D3, který je základem každé buňky v těle. Vitamín vybírejte kvalitní, s maximální vstřebatelností, nejlépe v tekuté podobě. Každé ráno si dejte pár kapek slunce pod jazyk, a to i když svítí sluníčko – v našich podnebních šířkách je totiž třeba doplňovat vitamín D3 celý rok. Uvidíte, že se brzy budete cítit daleko méně unavení.

Zkrátka, jaro je ideálním časem k tomu, abyste se vrátili do formy a začali žít aktivní a zdravý životní styl. S pomocí e-shopu Utopy a těchto tipů budete připraveni využít každou příležitost k pohybu a zlepšení své kondice. Takže se nechte inspirovat, oblékněte své nové sportovní oblečení a vyrazte do toho!