Kraťasy patří k nejoblíbenějšímu letnímu oblečení. Díky vhodně zvolenému vršku v nich můžete vyrazit klidně do společnosti nebo za sportem. Přinášíme vám jednoduché rady, jak v šortkách vypadat jako bohyně při každé příležitosti.

Ať už se rozhodnete pro šortky z džínoviny, saténové nebo bavlněné, vždy je potřeba přihlédnout k tomu, na jakou situaci je oblékáte. Podle toho zvolte jejich délku, materiál, doplňky a obuv. Rozhodnete se pro eleganci nebo sportovní vzhled?

Jak být elegantní dámou i v šortkách? Sáhněte po správném topu, materiálu a vhodných doplňcích

Pokud chcete docílit reprezentativního vzhledu, vyhněte se vyšisované džínovině s otrhaným zakončením. Sáhněte raději po kožence, saténu nebo bavlně, což jsou materiály, které již samy o sobě vypovídají o kvalitě. K šortkám podle příležitosti oblékněte buď košili, halenku nebo bavlněné tričko. Svůj outfit nezapomeňte doplnit patřičnými šperky. Elegance docílíte masivními, leskle kovovými šperky, ležérní styl si žádá kožené doplňky, šňůrky a přívěsky.

K šortkám se rozhodně nehodí lodičky nebo společenská obuv na jehlách. Obujte raději páskové sandály, které místo klasického podpatku mohou být na klínku nebo plátěné tenisky na zavazování.

Náš tip: K ležérnímu stylu zvolte tenisky s výrazným potiskem nebo tkaničkami duhové či zlaté barvy. Chybu neuděláte ani při originálně zvoleném šněrování tkaniček.

Do hor, na kolo nebo na běh? Kraťasy využijte při jakémkoliv sportu

Kraťasy jsou oblíbeným oblečením pro jakýkoliv sport. Na trhu najdete celou řadu rozličných délek i materiálů. Zejména při aktivním sportu, jakým je běh nebo in-line bruslení je vhodné sáhnout po funkčních šortkách, které budou odvádět pot. V případě, že se věnujete turistice, zvolte volnější kraťasy s možností založení. Prodloužení nohavic oceníte zejména při vysokohorské turistice, kdy se počasí střídá rychlostí mrknutí oka. Praktické jsou hluboké kapsy na telefon, kapesníky nebo jiné nezbytnosti, které potřebujete mít neustále při ruce.

I sportovní šortky snadno přeměníte na šortky elegantní. Zejména k neutrálnímu jednobarevnému provedení stačí obléct bavlněný nátělník s krajkou, na nohy obout plátěné kecky a můžete vyrazit do města.

Nezapomeňte, že se na vašem celkovém vzhledu podepíše také délka šortek. Přizpůsobte proto jejich výběr svému věku a postavě. Tento typ oblečení sluší každé ženě, jen je potřeba vybrat ten nejvhodnější. Užijte si stylové léto v pohodlných šortkách!