Vybrala sis legíny a dumáš nad tím, jakou zvolit velikost? V tom případě pro tebe máme několik základních rad, jak se změřit, aby ses dokázala zorientovat ve velikostní tabulce. Pokud budeš tápat i po přečtení tohoto článku, neboj se na nás obrátit. Rádi ti se vším pomůžeme.

Jak se správně změřit

Pro výběr správné velikosti legín budeš potřebovat krejčovský metr a velikostní tabulku. Nejdůležitější jsou tyto míry. Pojď se podívat, jak se správně změřit. 

Délka legín se měří od pasu dolů. Můžeš si pro usnadnění měření uvázat v pase provázek a měřit od něj. 

Šířku pasu nejlépe změříš tak, že si změříš obvod pasu a ten vydělíš dvěma. Je to přesnější, než odhadovat polovinu těla za pomoci metru.

Šířka boků se měří v nejširší části kolem kyčelních kostí. Je větší než šířka pasu. Opět si změř obvod a vyděl ho dvěma. 

Výsledná čísla si zapisuj na papírek. Bude se ti pak jednodušeji vybírat z velikostní tabulky a nemůže se ti stát, že některý údaj zapomeneš. Správný střih a správná velikost jsou důležité, aby ti bylo v legínách pohodlně.

Výběr velikosti legín

Míry máš naměřené, je čas podívat se na velikostní tabulku. Všechny míry jsou uvedené v centimetrech. Do které velikostní kategorie spadají tvé míry? Už víš? Pokud si stále nejsi jistá, nevadí. Jsme tu pro tebe. Naši odborníci ti ochotně při výběru velikosti poradí. Napiš nám na mail [email protected], a my se ti co nejdříve ozveme a pomůžeme ti vybrat tu správnou velikost legín. Pokud máš ještě další dotazy, určitě se neboj zeptat.

Jak se o legíny starat, aby ti co nejdéle vydržely

Chceš, aby ti legíny vydržely i několik let? Pak o ně musíš správně pečovat. Při praní si dej pozor, abys prala jen na 30 °C. Vyšší teplota by zničila vlákna legín. Vyhni se také aviváži, po které by se ti legíny brzy vytahaly. Ani do sušičky legíny nepatří. Jsou z takového materiálu, že ti velmi rychle uschnou na sušáku v místnosti. Chraň své legíny před poškozením, neper společně se zipy, aby se o ně nezachytily a nevytahaly nitky. Když tyto základní pravidla dodržíš, odměnou ti budou oblíbené legíny s dlouhou životností a stále krásným vzhledem.