Made in China, Made in Italy, Made in India… Taky už tě nebaví číst tyto štítky na každém kousku oblečení, které si koupíš? Venku se začíná velmi zlehka oteplovat a tebe napadlo, že by tvému jarnímu šatníku slušel nějaký nový úlovek. Tentokrát chceš mít ale pro změnu na štítku napsáno: Vyrobeno v České republice.

Možná ale stále váháš, jaké oblečení pro jarní období zvolit. My pro tebe máme jasný tip. Je na čase pořídit si nějaké originální šaty, ve kterých vynikne tvoje přirozená ženskost a rázem se budeš cítit jako znovuzrozená. A protože tentokrát pátráme v českých vodách, je načase doporučit ti šaty ryze české výroby.

Šaty jako symbol ženství

Dámské šaty byly odjakživa symbolem ženskosti a krásy. Ženy se předháněly, která bude mít vybranější látky, bohatší vzory nebo zajímavější střih. Zároveň byly ale šaty vnímány jako znamení “slabšího pohlaví” a bylo pro ženu naprosto nevhodné, aby si oblékla například kalhoty. Díky tomuto přesvědčení se ženy postupně pokoušely šatů vyvarovat a kalhoty se tak  během druhé poloviny minulého století staly běžnou součástí dámského šatníku. Ačkoliv šaty naštěstí nevymizely z našich outfitů úplně, většina žen stále běžně upřednostňuje kalhoty. Přitom pokud jsou šaty zvoleny správně, mohou být jak praktické, tak dodávat patřičnou dávku ženskosti a elegance.

Šaty pro každou příležitost

Pokud hledáš šaty, které budou vypadat stylově a zároveň budou kvalitní a pohodlné, slow fashion šaty značky UTOPY jsou pro tebe tou pravou volbou. Jsou vyrobené v České republice českými švadlenami a skvěle vyzdvihnou tvůj každodenní outfit. Je jedno, jestli si je oblečeš do práce nebo na procházku se psem, vždy dodají tvému vzhledu ležérní, ale zároveň ženský tón. Na našem e-shopu nalezneš šaty ve třech variantách – Comfy fialové, Comfy tyrkysové a šaty Purity. Jedná se o šaty s dlouhým rukávem, takže se nemusíš bát, že tě překvapí chladné jarní ráno nebo večer strávený venku na terase.

Pojď s námi tedy zahájit jaro ve znamení šatů! Uvidíš, že i v českých vodách se dá naleznout spousta designových kousků, se kterými oslníš každého v okolí. Pokud se chceš dozvědět více o slow fashion, přečti si článek Slow fashion vládne módnímu průmyslu