Trend vaků na záda se objevil již několik let zpátky, v té době se s nimi doslova roztrhl pytel. Proč jsou ale i po letech stále tak oblíbené?

 

Jsou praktické!

Oblibě svých nositelů se však netěší jen z toho důvodu, že jsou zkrátka populární, nabízí totiž nadmíru praktickou stránku. Vaky na záda mají příjemnou velikost, nemusíte se proto omezovat pouze na drobnosti, které se vejdou do malé kabelky, ale můžete zvolit až formát A4. Kvůli své poddajné formě, které ve flexibilitě nebrání žádné pevně dané konstrukce, vak můžete v klidu schovat do kapsy a použít například jako tašku na nákup nebo jako záložní batůžek do krosny či kufru na menší výlety po okolí. Místo ani zbytečné gramy navíc Vám totiž zabírat nebude.

 

Na co si dát pozor

Při výběru vaku byste si však měli dát pozor na několik zásadních věcí. Hledejte nepromokavý materiál. Když přijde průtrž mračen, Vaše osobní věci tak budou stále v bezpečí. Ověřte si kvalitu vázání. U nekvalitních vaků často dochází k přetržení nosných šňůrek nebo poutek, což Vám může zbytečně znepříjemnit den. To samé platí u nekvalitní látky, která by se při větší zátěži mohla protrhnout. Raději proto investujte do vaku z jakostního materiálu a kvalitního provedení, ten s Vámi zvládne veškeré vaše dobrodružství!

 

Praktický neznamená neestetický

Již dávno neplatí, že estetika a vzhled produktu trpí na úkor praktičnosti. Vaky na záda od Utopy spojují originální designy a zároveň kvalitní materiál a provedení. Vybírat tak můžete z nespočtu možností. 

 

Co by se Vám ještě mohlo hodit?

Na každém správném dobrodružství nebo výletu musíte myslet na dostatečnou hydrataci, neměli byste proto zapomínat na kvalitní flašku na vodu, můžete zvolit kvalitní termolahve a to třeba ve stejném designu jako je vak! Inspirujte se tipy na zdravý pitný režim! Pokud se rozhodnete užívat vak jako gymsack uvítáte jistě veselé ručníky, osušky nebo sportovní legíny a funkční mikiny s kapucí. 

Zatáhni za šňůrky a vyzkoušej kouzlo vaků na záda na vlastní kůži!