V minulém díle našeho manuálu jsme ti vysvětlili, jak důležité je nepodcenit přípravu a při výběru dárku pro tvou milovanou pozorně naslouchat jejím potřebám (my víme, my víme, ale mysli na tu lásku v jejích očích, až dostane dokonale padnoucí oblečení). V tomto článku se tedy dozvíš vše, co jsi kdy chtěl vědět o tabulkách velikostí (což je asi nic, ale vydrž!) a jak je využít ve svůj prospěch.

Už máš vybraný konkrétní druh oděvu a je potřeba objednat tu správnou velikost. V první řadě musíš vychytat chvilku, kdy se budeš moct nepozorovaně vplížit do šatníku své lepší polovičky. Také je nezbytné vyzbrojit se nějakým metrem (měřidlo, ne dopravní prostředek nebo tiskovina) a čímkoli s přístupem na internet.

Nyní stačí na e-shopu vybrat kýžený produkt, najít u něj tabulku velikostí, a ve skříni najít co nejpodobnější kus oděvu. Ten rozlož před sebe tak, aby byla látka pěkně vyhlazená a nikde se neshrnovala. Pak už můžeš měřit různé rozměry tohoto kousku, a porovnat naměřené hodnoty s tabulkou.

Tabulka je přítel

Nejjednodušší situace nastává, když pořizuješ fitness legíny. Ty jsou z pružné látky, takže se tam nějaký ten centimetr vždycky ztratí. Potřebuješ změřit hlavně šířku pasu (pozor, šířka pasu je polovina obvodu pasu, něco jako průměr bazénu), to samé platí pro šířku boků, ale u rovně střižených legín můžeš boky klidně vynechat. Délka legín je pak délka nohavic od kotníků až po pas, legíny s vysokým pasem budou tedy delší než třeba bokovky, co má tvá láska doma.

Pokud v tvém výběru vyhrála třeba fitness mikina (nebo ta 3D mikina, co ji má sousedka), musíš stejným způsobem změřit délku rukávů, popř. délku samotné mikiny (zhruba od ramen až dolů, záleží na střihu mikiny, obrázky ti většinou napoví) a šířku hrudníku (ano, to je průměr bazénu přes prsa).

Nejzáludnějším kusem oděvu je bezesporu sportovní podprsenka. U ní musíš změřit šířku přes prsa (představ si, kde by tak mohly být bradavky a v tom…soustřeď se!…místě změř šířku), šířka pod prsy se dá lehce změřit na spodním okraji podprsenky. Pokud je v tabulce uvedená i velikost košíčku, tu musíš hledat na cedulce u podprsenek tvé partnerky. Pokud cedulky obsedantně likviduje, máš bohužel smůlu a nezbývá ti nic jiného, než to nakonec přece jen risknout nebo nadhodit pár “nenápadných” rozhovorů na téma “sousedka má určitě maximálně céčka, ale ty máš déčka, viď…”

Poslední rada na závěr – na jednotlivých e-shopech většinou najdeš většinu potřebných informací a návodných obrázků. Nebuď líný a zkus se po nich podívat. A pokud i to selže, daruj své milované radši třeba kabelku.

Pokud jsi ještě nečetl první část, koukni na Neocenitelný manuál pro muže aneb jak nakupovat pro ženy