Znáš to – chceš koupit své drahé dokonalý dárek, a protože jsi muž všímavý a starostlivý, nechceš nic nechat náhodě. Přemýšlíš tedy i nad sebemenšími detaily. Od samotného rána si koušeš nehty nervozitou, v pravidelných intervalech tě polévá studený pot a s plynoucími hodinami se noříš do stavů, které by se daly přirovnat k lehké depresi. Víš totiž, že si tvá láska přeje nový kousek do šatníku, a ty nemáš nejmenšího tucha, co je to velikost košíčku, nebo jaký je sakra rozdíl mezi „nízkým“ a „vysokým“ pasem. 

Dobře, možná nemáš deprese, nehty si koušeš už čistě ze zlozvyku, a tak nějak celkově prostě doufáš, že „to nějak dopadne“, a vrásky si příliš neděláš. Minulý rok jsi šel taky naslepo, a jak se jí ta podprsenka líbila! Mám pro tebe ale tajemství – tvé milé se ta podprsenka možná i líbila, ale nosit by ji mohla leda tak vycpanou dvěma pytlíky čočky, nebo jsi měl zatracené štěstí, protože když se štěstí unaví, sedne si i… do křesla třeba.

Zkrátka nespoléhej na náhody a vezmi osud do svých rukou! Zde se dozvíš základní pravidla pro výběr oblečení pro ženy a jak pracovat s tabulkami velikostí u jednotlivých výrobků.

Oukej, tak tedy co mám dělat?

V první řadě si musíš rozmyslet, co konkrétního chceš své milované nadělit. Mluvila o tom, že potřebuje nové fitness legíny (takové ty teplákoidní přiléhavé kalhoty), že jí chybí nějaká fitness mikina (mikina, ve které se dá i sportovat – chlupatou s kočičími oušky tedy nebrat) nebo že její sportovní podprsenka už dávno nepodpírá to, co má?

I když bys přísahal, že tvá partnerka o takových věcech nemluví, věř, že mluví, jen se tvůj mozek rozhodl informace tohoto typu filtrovat. V období před nákupem dárku je tedy vhodné svůj mozkový firewall vypnout a uvidíš, že se dozvíš spousty zajímavých věcí: „Sousedka si pořídila novou mikinu, se zajímavým potiskem, taková 3D mikina by se mi taky líbila!“ Nebo: „Nesnáším, když se mi ty kalhoty zařezávají do břicha.“ To je například signál, že by byly vhodnější legíny s vysokým pasem, tedy takové, které nekončí někde nad boky, ale krásně obepínají bříško až po pas.

Jsem ready!

Pokud jsi tedy definitivně rozhodnutý, co své drahé polovičce koupit, je čas se vrhnout do akce.

Jak se vrhnout do akce správně a cestou nezakopnout se dozvíš v článku Neocenitelný manuál pro muže aneb jak nakupovat pro ženy, část 2.