„Čechy krásné, Čechy mé!“ Pro tebe je to možná nicneříkající výkřik už dávno mrtvého dědy, který byl s velkou pravděpodobností vlastenec a rád chodil na houby, ale věř, že v těch slovech se skrývá bezmezná láska k té české kotlince, ve které žijeme. Pojď s námi i ty objevit krásy naší malé zemičky a přivítat jaro pořádnou procházkou v přírodě.

I když je momentální situace na cestování poněkud nepříznivá, stále existuje mnoho možností, jak vyrazit nachytat trochu toho jarního slunce. A je jedno, jestli se rozhodneš vytáhnout svoji zlenivělou rodinu nebo si jen tak vyběhneš a po poctivém tréninku se někde svalíš pod smrk a zamedituješ si. Níže najdeš inspiraci, kde hledat ty pravé přírodní poklady.

Buď stylová

Protože je venku chvílemi ještě zima, je potřeba se na cestu pořádně obléknout. Jasně – není ti pět a víš, co dělat. Ale co mrknout na nějaké opravdu designové dámské mikiny, popř. mikiny s kapucí pro případ jarního deštíku? A neboj se objevit i nové zajímavé vzory, existuje spoustu technik potisku, při kterých vznikají například jedinečné 3D mikiny. Správná výbava ti zajistí dostatek pohodlí a nebudeš se muset bát vyrazit za jakéhokoliv počasí. Důležitým aspektem je i správná obuv, tak jejich výběr nepodceň, ať si z výletu nepřineseš nějaký puchýř.

Vyletěla holubička ze skály…

Asi už víš, že v Čechách najdeš obrovské množství skalních útvarů, a dokonce celých skalních měst. Všichni znají Prachovské skály nebo Adršpašsko-teplické skály, více na jihu pak třeba Hamerské skály, na Moravě zase například Potštátské skalní město. Kromě těchto skvostů ale existuje spousta dalších, takže se vyplatí občas zagooglit, jestli náhodou i blízko tvého domova není nějaká ta menší skála. Zkus zapátrat, a třeba budeš velmi překvapená, co se skrývá hned za humny.

žena v přírodě s batohem

Voda hučí po lučinách…

Už jsi někdy zkoušela dojít proti toku říčky až k jejímu prameni? Nejvyšší čas to zkusit! Najdi nějaký ten potůček ve tvém okolí a vydej se až do míst, kde vyvěrá ze samotné matičky země. Pokud poběžíš, nezapomeň se z pramene i osvěžit, taková voda má často až zázračné účinky!

Poohlédni se i po malých lesních tůňkách nebo větší rybníčcích. Takové přírodní nádrže se často hemží životem a zajistí ti úžasnou podívanou. Když vyrazíš do hor, můžeš narazit i na menší vodopády. Ten nejvyšší v Čechách se jmenuje Pančavský a nachází se v Krkonoších.

Neboj se zapátrat i po dalších zajímavostech, které se často skrývají mezi stromy. V Čechách se nacházejí například stovky zřícenin a malých hrádků, starých mlýnů nebo dalších budov s rozmanitou historií, kde můžeš nasát tu správnou harmonickou atmosféru. 

Už víš, co za krásy české přírody se rozhodneš objevit ty? Pokud se rozhodneš dopnit svůj výletní šatník o další kousky, koukni se na Lookbook Dripp kolekci.