Ať se ti to líbí nebo ne, podzim je tady. Do stále ještě teplých dnů nám vnesl chladné večery a ještě chladnější rána. A jakkoli to zní možná poeticky, stojí to tak maximálně za starou belu. Naštěstí ale existuje spoustu vychytávek, se kterými chladné teploty snadno porazíš. A jednou z nich jsou i  termo legíny.

Naštěstí už minula doba, kdy ženy s příchodem chladnějšího počasí mohly tak maximálně vrstvit spodničky a vytáhnout z komody vysoké podkolenky. Přece jenom, člověk je tvor tvořivý a dokázal vymyslet kvalitní a funkční materiály pro naše oblečení.  Stejně tak je tomu i u termo legín, které by tím pádem rozhodně neměly chybět i v tvém šatníku.

Hlavně nohy v teple

Pokud ráno pouze vystoupíš z vyhřátého domova do vyhřátého auta a z něj pak zase do vyhřáté kanceláře, asi si říkáš, že jsou termo legíny zbytečný přežitek. Možná. Ale jestli patříš mezi masochisty, kteří každé ráno pravidelně chodí běhat nebo venčit své čtyřnohé miláčky, už to tak veselé nebude. A stejně jako si postupně bereš teplejší mikinu nebo bundu, měla bys dopřát tepelný komfort i svým ladným nožkám. Ty se sice chůzí nebo během snadněji prokrvují, ale okolní teplota na ně stále působí. Lidově řečeno, stále ti mohou “ofouknout kolena”. Pro sportování je navíc nezbytné uchovávat svaly v teple, protože při prostydnutí dochází častěji ke zraněním a namožení.

Pohodlí a nekonečná hřejivost

Čím jsou vlastně termo legíny vyjímečné? V první řadě mají oproti klasickým legínám navíc ještě vnitřní hřejivou vrstvu. Ta je tvořená buď měkkým fleecovým materiálem nebo jemným umělým kožíškem. Jsou tedy o něco silnější a jejich hřejivá vrstva poskytuje izolační funkci. Ve spojení s funkčním materiálem vrchní vrstvy ale stále zajišťují odvod potu a umožňují pokožce “dýchat”. Jsou to tedy jednoduše zateplené legíny, které tě ochrání i před tím největším mrazem. Stejně jako běžné legíny ale skýtají široké možnosti potisku, takže se hodí i k vytvoření originálního outfitu.

Od podzimu až do jara

Mohlo by se zdát, že se termolegíny hodí jen pro pár zimních příležitostí a zbytek roku budou akorát smutně ležet ve skříni. Chladné počasí ale vládne našemu podnebí většinu roku, proto je pro takové zateplené legíny možnost využití ve skutečnosti opravdu široká. Nezapomeň se ale vybavit i dalšími doplňky pro zajištění tvého tepelného komfortu. Na běhání nebo i jen tak na procházku se ti bude hodit sportovní čelenka nebo čepice, rukavice a kvalitně izolované boty. A když jsme u těch “termo věcí”, do práce nebo do školy si vezmi i svoji termo láhev, ve které vždy najdeš nějaký teplý čaj nebo kávu.

V rámci přípravy na podzimní období by ses také měla postarat o své zdraví. Přečti si článek Podzim za dvěřmi – jak si včas posílit imunitu? a načerpej další inspiraci.