Příroda se pomalu, ale jistě začíná probouzet a nese s sebou vlnu barev!  Ani vy nesmíte zaostat, promítněte si svěží jarní barvy nejen do šatníku, ale také do své kosmetické taštičky. Výrazné oční stíny si dobyly své místo na žebříčku módních trendů. Jak je správně nosit?

Osemdesátky jsou zpět

80. léta jsou typická spojením sportovního, elegantního, ženského i zdobného stylu – důležité bylo být vidět a dát všem najevo svou originalitu. A tak jim vděčíme za zpopularizování výrazných barevných očních stínu, ať už jednolitých nebo spojení více barev, svítivých linek nebo kombinací všeho dohromady. Pokud se tedy nebojíte odvázat, klidně hrdě navažte na osmdesátky a jejich pop wave!

Minimalismus jedné barvy

Pokud nemáte odvahu svést se na vlně opakujících se trendů můžete zvolit minimalistickou variantu. Použijte pouze jednu barvu stínu, bez přechodů a stínování. Pokud je to pro vás až moc skromná varianta, můžete stínem obtáhnout i spodní víčko a orámovat tak celé oko.

Obejdete se bez řasenky

Díky výraznosti barevných stínů jsou vaše oči už dostatečně prozářené a jakýkoli další zásah by vám mohl zničit rafinovaný look barevných stínů. Vaše řasy zajisté oddech ocení. Pokud se však bez řasenky cítíte jako nahá, sáhněte po průhledné nebo hnědé variantě, která nebude se spojení se stínem působit tak agresivně.
Tip pro odvážné: Můžete použít i řasenku v barvě stínů, a užít si retro look naplno!

Dopřejte jarní barvy i svým rtům. Nevíte, která rtěnka je pro vás ideální? Tak koukněte na náš článek: Jak vybrat správný odstín rtěnky? My to víme! a nechte se inspirovat.