Červená, růžová, matná, lesklá, metalická. V současnosti máme na výběr tolik možností, že by se z toho jednomu zatočila hlava. Jak ale vybrat tu správnou variantu rtěnky pro váš, aby odstín na vašich rtech nevypadal lacině nebo naopak úplně nezaniknul?

Namalovat si rty je ten nejrychlejší způsob, jak vypadat upraveně, a přitom netrávit ráno hodiny před zrcadlem. Nalíčené rty jsou navíc ohromně sexy, a dokonce vám pomůžou i zvednou sebevědomí. Máme pro vás pár tipů, které vám zaručí úspěšný výběr té pravé rtěnky!

Jak vypadají barvy na rtech

Červená pro všechny

Že s červenými rty vypadáte směšně? Chyba. Jen jste nevěděla, na jaký odstín se zaměřit. Vybrat správnou variantu rtěnky, není nic těžkého. Pokud jste spíše bledá vyhněte se křiklavým tónům a zaměřte se spíše na krémovější odstíny. Jestli je vaše pleť spíše snědší vyhledávejte sytě rudou.
Pozor – rudé rty jsou sami o sobě dost výrazné, takže zbytek make-upu volte střídmější. Když se budete držet tohoto pravidla, nebudete nikdy působit vulgárně.

Matná nebo lesklá

Matné rtěnky dobyly svět ze dne na den, a způsobili naprostou revoluci v líčení rtů. Není se ale čemu divit. Matné rty působí velmi sofistikovaným dojmem a vyzvednou každý make-up o příčku výše. Jejich hlavní nevýhodou však je, že často vysušují rty. Takže pokud máte problém s hydratací, rozhodně se jim vyhněte.
Naproti tomu leské rtěnky vytvářející efekt mokrých rtů, díky svému složení většinou hydratují. Hravé odlesky také zapříčiní, že rty vypadají opticky větší.  Jsou také velmi svůdné, protože vyvolávají dojem, že jste si rty nedávno olízla, což muže na první pohled zaujme.

Různé barvy rtěnek

Užitečné rady

Pokud nemáte nejbělejší zuby, vyhýbejte se rtěnkám s oranžovým podtónem. Máte-li suší rty, volte krémovější rtěnky, případně varianty, které obsahující pečující složky. 
Kdybyste přece jen nakonec vybrala špatný odstín rtěnky, nezoufejte. Rtěnky je možné mezi sebou míchat, a tak si doma zahrajte na kosmetičku a vyzkoušejte správnou kombinaci odstínů. Uvidíte, nakonec to bude i zábava.

TIP: Jak nešlápnout vedle a vyhnout se faux-paus!