Víš, jak poznáš Čecha v Chorvatsku? Má v sandálech ponožky! Ha, ha, ha. Akorát, že vůbec. Tyhle módní přestupky a předsudky, které se o nich šíří společností, už často nejsou zcela aktuální. Může se tedy snadno stát, že potkáš člověka, který vypadá jako zosobnění módního pekla, zatímco on ve skutečnosti kopíruje nejnovější módní trendy. 

Módní návrháři den co den vymýšlejí nové a nové návrhy, kterými se snaží šokovat svět a trumfovat aktuální trendy. Často je tak těžké držet s nejnovějšími módními novinkami krok. Velká část se jich ale stejně do našich každodenních šatníků nedostane. Přesto jsou ale některé na první pohled bláznivé nápady už delší dobu na ulici běžně k vidění, a rozhodně se nejedná o nějaké ostudné přešlapy.

Ponožky v otevřených botách

Ponožky v sandálech toleruješ maximálně u svého dědy a z představy barevných fuseklí v lodičkách se ti zvedá žaludek? Pak tě musíme zklamat: obliba výrazných ponožek v otevřených botách neustále stoupá a výrobci ponožek se mohou přetrhnout, aby představili ještě zdobnější a nápaditější kolekci ponožek určených například přímo do lodiček. A jak takové ponožky vypadají? Mají zdobné okraje, mašličky vyčuhující z bot, výrazné vzory i barvy.

Ledvinka

Když se řekne ledvinka, možná se ti vybaví devadesátková kožená kapsička visící kolem pasu každého člověka, který chce být in. Až na to, že už to pravděpodobně nikdy nechceš vidět znovu. Ledvinky se ale navzdory odstrašujícímu devadesátkovému boomu vrací zpět do módy. Tentokrát se ale nenosí kolem pasu, ale šikmo kolem trupu jako u crossbody kabelek. Můžeš jimi doplnit jakýkoli ležérní outfit na párty nebo na rande. Pokud ale ledvinky nejsou tvým šálkem čaje, zkus si pořídit třeba vak na záda, který doplní spíše sportovnější outfit.

Vyčuhující spodní prádlo

Zda přiznat či nepřiznat spodní prádlo je neustálý módní boj. Nyní nejde možná o trend v pravém slova smyslu, ale přece jenom se situace viditelného spodního prádla poněkud změnila. Pokud totiž víš, jak na to, můžeš ze své “spodní vrstvy” vyrobit přednost outfitu, aniž bys způsobila poprask. Skvělým příkladem je například sportovní podprsenka, která pod vhodně zvoleným topem může vytvořit zajímavý akcent. Také průhledné topy často přímo vybízejí k předvedení nějaké pěkně tvarované podprsenky. Musíš si dát ale pozor, aby se výsledný outfit nezvrhl ve vulgární přehlídku tvých vnad. Můžeš si koneckonců přečíst, jaké jsou nejčastější nešvary při nošení sporního prádla.

Pokud se chceš některých svých starých kousků, které už vyšly z módy, zbavit, přečti si Jak darovat oblečení, které už nebudeš nosit.