Letní období plné velkovních akcí je výjimečnou příležitostí k vyjádření svého jedinečného stylu a kreativity prostřednictvím oblečení. Jestliže se chystáte na festival, koncert nebo třeba pouť, máme pro vás několik skvělých tipů, jak si vybrat vhodný outfit, který vás nejen zvýrazní, ale také vám umožní pohodlně se bavit po celý den.

Buďte připraveni na rozmary počasí!

Hlavním nepřítelem festivalů je počasí. To se předpovědí často neřídí a přinese déšť nebo zimu, ačkoliv rosničky hlásily na celý víkend slunečno. Stěžejním obsahem vašeho vaku na záda by tak nemělo být jen letní oblečení, ale také například pláštěnka nebo nepromokavá bunda! Nemusíte ale zoufat, i když se festivalové areály po vydatných deštích často mění v arény bahenních zápasů, neznamená to, že musíte opustit svůj módní styl. U nás naštěstí najdete spoustu originálních a designových kousků, ve kterých se ani v dešti neztratíte! 

Hygiena především 

Kosmetice se na festivalu nevyhne nikdo z nás. Hned ráno, po probuzení ve stanu, je třeba osvěžit ústní dutinu. Mini balení zubní pasty vystačí na celý festival a lahvička ústní vody je vítaným doplňkem. Cestovní balení kosmetických potřeb jsou k dostání ve všech kvalitních drogeriích. Velmi vítaným doplňkem jsou také vlhčené ubrousky. 

Jídlo a pití

Když cukr v krvi klesá a přichází odpolední únava, energii vám dodá třeba ovoce nebo proteinová tyčinka. Energetické tyčinky pomáhají potlačit první známky únavy a doplňují ztracené energetické rezervy. Obsahují totiž nejen sacharidy, ale i složky zapojené do jejich metabolismu. Proto si jich nezapomeňte pár sbalit, jsou skladné a určitě vám přijdou vhod. Na pití si sbalte náš plecháček, který můžete kdykoliv vytáhnout a nemusíte mít strach, že by se vám rozbil, na chladnější večery přijde vhod dvouplášťová láhev na pití, která slouží i jako termoska a udržuje tak teplotu nápoje po několik hodin stejnou.

Pohodlné a lehké oblečení 

Na letním festivalu je pohodlí klíčové. Vyberte si lehké materiály, jako jsou bavlna nebo polyesterové mikrovlákno, které vám umožní snadno se pohybovat a nezadrží teplo. 


Ideálními kousky pak jsou například:

Výrazné legíny: Legíny jsou skvělou volbou pro festivalový outfit. Na Utopy.cz najdete různé vzory a barvy legín, které vám pomohou vytvořit výrazný a stylový vzhled. 

Bikershorts a trička: Pro volnější a uvolněný vzhled zvažte kombinaci bikershorts s volnějším tričkem. Můžete si vybrat tričko s nějakým cool motivem, který vyjadřuje váš festivalový duch. 

Tílka a mikiny: Počasí na festivalech bývá zrádné a někdy může být chladnější, proto nezapomeňte na stylovou mikinu, kterou si můžete přehodit přes tílko, pokud se ochladí. 

Květinové vzory a barevné detaily: Letní festivaly jsou ideální příležitostí nosit květinové vzory a svěží, výrazné barvy. Hrajte si s různými kombinacemi a nebojte se vyjádřit svou kreativitu. Koukněte se na naše sety, díky kterým budete mít celý svůj outfit sladěný do posledního detailu!

Vhodné spodní prádlo: Nezanedbávejte ani výběr spodního prádla. Vyberte si pohodlné a praktické kousky, které vám umožní bezstarostně si užívat festivalovou atmosféru. Originální sportovní podprsenka, která v horkém počasí může nahradit tričko je ideální volbou!

Výrazné doplňky: K oblečení si vyberte několik výrazných doplňků, jako jsou kšiltovky, vaky na záda nebo šperky. Tyto doplňky nejenom dokážou zdůraznit váš styl, ale také vám pomohou uskladnit všechny důležité věci během festivalu. 

Stylová obuv: Pohodlná obuv je na festivalech klíčová. Vyberte si pohodlné tenisky, sandály nebo boty s nízkým podpatkem, které vám umožní tančit a chodit po celý den. Pokud víte, že má pršet, nebojte se sáhnout po holínkách. 

Sluneční brýle a klobouky: Nezapomeňte na sluneční brýle a klobouk nebo kšiltovku, které nejen ochrání vaše oči a hlavu před sluncem, ale také vytvoří pohodlný a stylový look. 


Zapomeňte na rigiditu

Festivaly jsou o svobodě a radosti. Nebojte se experimentovat, smát se a tancovat. Vaše oblečení by mělo odrážet vaši osobnost a zároveň vám umožnit komfortní pohyb.

S nabídkou na Utopy.cz máte možnost si vybrat trendy kousky, které vám pomohou vytvořit nezapomenutelný festivalový outfit. Buďte kreativní, vyjadřujte svůj jedinečný styl a především si užijte festivalovou atmosféru naplno!