5 exkluzivních receptů, jak se zbavit chloupků v podpaží přírodní cestou

Přestože se čas od času objeví zprávy s tématem návratu přirozeného ochlupení těla, jedná se spíše o výkřiky do tmy. Ve skutečnosti si skoro žádná žena nedovede představit, že by měla na odiv vystavit ochlupené podpaží nebo nohy.

Způsobů, jak se nechtěných chloupků zbavit je celá řada, kosmetickými výrobky začínaje, procedurami v salonech krásy konče. Existují však i metody, jež efektivity dosahují za pomocí přírodních látek. Přinášíme vám 5 receptů, které šetrně odstraní chloupky v podpaží.

1. Kurkumové mléko

Na tento recept budete potřebovat smíchat jednu polévkovou lžíci  mléka se třemi lžičkami kurkumy. Výslednou hmotou by měla být pasta, jež se nanáší do podpaží. Pastu nechte půl hodiny působit a pak setřete žínkou nebo ubrouskem. Kurkumové mléko sníží rychlost růstu chloupků a chloupky budou navíc tenčí.

2. Zázračná směs z kukuřičného škrobu a vaječných bílků

Další recept pro výrobu přírodní směsi proti růstu chloupků vyžaduje rozšlehání jednoho vaječného bílku s polovinou lžíce kukuřičného škrobu a půl kilogramem cukru. Výslednou hmotou si potřete podpaží, nechte ji zaschnout a poté opatrně sloupněte.

3. Kouzelný účinek medu, cukru a citronu

Tato směsice se připravuje zatepla. Připravte si půl hrnku medu, hrnek cukru a dvě polévkové lžíce šťávy z citronu. Směs promíchejte dohladka a v mikrovlnné troubě zahřívejte po dobu dvou minut. Po uplynutí této doby nechte směsici vychladnout a naneste na patřičné místo. Nechte ji zaschnout a poté opatrně odstraňte.

4. Šumicí kurkuma

Připravte si kurkumu a jedlou sodu. Přísady smíchejte jedna ku dvěma kurkumy a jedlé sody. Po troškách přidávejte vodu, dokud nevznikne jemná pasta. Rozetřete ji v podpaží a nechte zaschnout. Pomocí žínky nebo vlhkého ubrousku směs z podpaží otřete.

5. Účinky exotického ovoce

Návod na další způsob přírodní depilace v sobě kombinuje účinky papáji a kurkumy. Na kaši rozmačkejte zhruba dvě lžíce syrové papáji a smíchejte s polovinou lžíce kurkumy. Žlutou kaší potřete podpaží a nechte patnáct minut působit. Poté pastu odstraňte.

Nezapomeňte si před depilací dát horkou koupel, která rozšíří póry pokožky a umožní vám dosáhnout ještě lepších výsledků. A když už si budete užívat relax, postarejte se také o svou pleť.