Podíváš se z okna a co nevidíš – sníh. Dvakrát mrkneš a venku je zase sluníčko. Mrkneš ještě jednou a prší. Máš jednoduše pocit, že si z tebe počasí dělá srandu. Samozřejmě – je to aprílové počasí. Existuje naprosto jednoduchý způsob, jak se s tímto přírodním nešvarem poprat – správně se obléknout.

S příchodem jara máme možnost užít si čím dál více slunečných dní. Ale rána jsou ještě chladná, a i přes den, když se slunce schová za mraky, rázem se ochladí. Když ráno vyrážíš do práce, hodil by se ti zimní kabát, a odpoledne bys mohla chodit v tričku. Pojď si s námi dovybavit šatník, ať jsi připravená naprosto na vše.

Praktická a stylová

Čím bys měla při své jarní obnově šatníku určitě začít, je kvalitní mikina. Ať už v zimě nosíš bundu nebo kabát, s příchodem jara se vždy těšíš, až budeš moci tuto vrstvu uklidit do skříně. A dámské mikiny jsou výbornou alternativou, protože se v nich můžeš volně hýbat a zajistí ti i dostatek tepla při náhlém ochlazení. Oproti bundám skýtají také mnoho možností, co se designu týče, takže se neboj objevit třeba 3d mikiny, v nichž určitě vynikneš jak v přírodě, tak v městské šedi. 

Jde déšť a já jdu s ním…

Možná teď namítneš, že mikina zdaleka neřeší všechno. Všechno určitě neřeší, ale uvidíš, že jde o velmi univerzální kousek. V sychravých dnech se ale stále ještě bude hodit čepice nebo alespoň kapuce. Koneckonců mikiny s kapucí slouží jako doplněk nejedné módní ikoně. 

Nezapomeň na kvalitní obuv, možná nějaké stylové holínky. Udrží tě v suchu i při deštivém počasí a vypadají skvěle. A ve spojení s úzkými slim kalhotami vynikne tvoje postava. Pokud ale nejsi holínkový typ a potrpíš si na zcela sportovní styl nebo se zrovna chystáš na workout, každá mikina se bude hodit i k legínám a teniskám

Ať už se v aprílovém počasí chystáš kamkoliv, se správnou mikinou se budeš určitě cítit skvěle a žádný výkyv počasí tě v žádném případě nerozhodí. A pokud nevíš, kam vyrazit, určitě mrkni na článek Hurá do přírody! Kam v Čechách vyrazit načerpat energii?