Jsi hrdou majitelkou veselého kousku a bojíš se, aby Tě o něj jen tak něco nepřipravilo? Drž se osvědčených tipů pro jejich péči a budou Ti dělat radost po dobu několika let!

Na pračku pozor

Při praní nepřekroč hranici 30°C. Může se ti to zdát málo, avšak jakákoliv vyšší teplota ničí nejen bakterie, ale zároveň i jemná vlákna legín a jiných sportovních kousků. Do pračky je dávej samostatně nebo s podobným typem oblečení. Koupání se bude muset obejít také bez aviváže, legíny Ti sice nebudou vonět po růžích, ale vlákna elastanu se Ti nevytahají.

Sušit jen na sluníčku?

To samozřejmě pravda není, nicméně sušičce nebo sušení na radiátoru se raději vyhni. Legíny Ti i na obyčejném sušáku uschnou velmi rychle. Jsou totiž z funkčního materiálu, který po praní i v případě propocení velmi rychle usychá.

Nebezpečné materiály okolí

Ačkoliv jsou všechny naše kousky vyráběny z kvalitních materiálů, za kterými si stojíme, při větší zátěži budou stát více pozornosti. Komfort má zkrátka svoji cenu. Vyhýbej se čemukoliv, co by mohlo mít na poškození legín neblahý dopad. Nikdy je neper s oblečením se zipy, pozor na hrubé povrchy při opírání nebo sezení venku nebo nekvalitní gumu na cvičení. Může dojít k zatrhnutí nitek a poškození celé látky.

Je mezi nimi nějaký rozdíl?

Obecně platí, že legíny s vysokým pasem, legíny na jógu, dámské ¾ legíny, legíny na cvičení nebo dokonce běžecké termolegíny se chovají materiálově velmi stejně. Při jejich opečovávání proto dávej větší pozor, aby ti mohly dělat radost po dobu několika let.

 

Pokud vlastníš i jiné kousky sportovního oblečení z funkčního materiálu jako je například mikina s kapucí nebo originální 3d mikina, péči jim věnuj úplně stejnou a prát je můžeš společně!

Nakoukni pod pokličku výroby a zjisti, co se děje předtím, než se legíny objeví ve Tvém šatníku!