Je to každý rok stejné. Venkovní teploty s příchodem podzimu poklesnou, a my pomalu schováváme sukně i šaty do skříní. Proč se ale v chladném počasí tohoto pohodlného a slušivého kousku vzdávat, když ho můžeš nosit celoročně? Nečekej, až se slunce vyspí – s pár jednoduchými triky ti bude v sukni teplo i v těch největších mrazech.

Jsou ženy, které celoročně nesundávají kalhoty, a příležitostí, kdy si musí vzít šaty, se upřímně děsí. Stejně tak jsou ale mezi námi ženy, které by nejradši celý rok šaty nesundaly. A proč ne? Vždyť už existuje nespočet způsobů, jak se udržet v teple a užívat si výhod sukní zároveň.

Zapoměň na letní kytičky

Bude to možná znít, jako že popíráme předchozí výrok, ale přece jenom bychom měly určitou skupinu sukní a šatů přes zimu nechat ve skříni. Neonové a romanticky květované vzory se totiž pro podzimní ani zimní módu příliš nehodí. Nemusíme se bránit pastelovým a zářivým barvám, ale jejich výběr musíme pečlivě zvážit. Přece jenom, daleko větší výběr se nám v obchodech naskytne v paletě zemitých barev, které třeba s křiklavými vzory nemusí vždy ladit. Nezanevři tedy na barvy úplně, jen vytřiď z šatníku takové šaty a sukně, které doslova křičí “léto”.

Zahal si nožky do tepla

Aby bylo jasno, v žádném případě neříkáme, že máš nohy schovávat! Na druhou stranu je jasné, že s holými koleny venku moc dlouho nevydržíš. Investuj tedy do kvalitních, pokud možno silnějších silonek, které tvůj outfit perfektně osvěží a dodají mu ten správný šmrnc. Hlavně nezůstavej jen u černé. Silonky se dají snadno sehnat už ve všech možných barvách, které se k podzimu i zimě výborně hodí. Další možností jsou sportovní legíny, které mohou ve spojení s teniskami nebo kozačkami působit téměř jako šperk. Výhodou legín je, že se vyrábí i v teplé verzi. Takové zateplené legíny jsou mnohdy hřejivější než leckteré kalhoty.

Vzory?

Jak silonky, tak legíny nebo termo legíny najdeš na trhu v mnoha provedeních. Zatímco silonky nabízí možnost jemných perforovaných vzorů, které perfektně doplní jednobarvené šaty, dámské legíny nabízí doslova nevyčerpatelnou zásobu vzorů a potisků. Pokud se ale chystáš nosit vzorované šaty, zvol raději legíny jednobarevné. Stejně tak můžeš objevovat nové vzory pro své šaty nebo sukně. Taková skotská kostka je na chladnější období naprosto ideální a snad nikdy nevyjde z módy. Určitě tě potěší ale i vzory s květy v podzimních barvách a dalšími přírodními motivy. Outfit pak nezapomeň doplnit nějakým hřejivým šátkem nebo šálou.

Tak co, dáš letos na podzim šatům šanci? Pokud máš ale pocit, že tvé nohy nejsou příliš výstavní, dodej si trochu toho sebevědomí a jdi je pořádně protáhnout třeba na lekci aerobiku! Koneckonců, více už v článku Aerobik, fitness stálice, kterou si zamiluješ.