Asi tě nemusíme přesvědčovat, že spodní prádlo nosí každá žena (doufáme, že i každý muž). Velké procento žen se ale stále dopouští ohledně nošení tohoto všedního oblečení zcela zásadních chyb. Těmi pak zbytečně sráží i svůj svrchní oděv, který by jinak mohl být velmi slušivý. Neděláš některou z těchto chyb také?

Ačkoliv spodní prádlo většinou nevystavujeme na odiv, je podstatnou součástí našeho každodenního oblečení. Poskytuje nám potřebnou oporu a při jeho správném zvolení i dostatečné pohodlí.  V tomto článku se ale nebudeme zabývat správnou velikostí podprsenek nebo nejnovějšími módními trendy. Zaměříme se především na nejčastější nešvary, kterých se při nošení spodního prádla dopouštíme. Jakých je tedy 6 nejčastějších prohřešků?

Tělová spodní prádlo

Pokud máš světlejší typ kůže, některé tělové barvy mohou být v přílišném kontrastu s tvojí pokožkou a jsou tedy pod průsvitným oblečením viditelné. Často je vhodnější zvolit spíše světlounce růžovou nebo naopak světlejší hnědou, pokud máš například tmavší pleť nebo se lehce opaluješ. Vybírej tedy tělové prádlo podle tónu pleti, nikoliv jen protože je tělové.

Průhledná ramínka

Průhledná ramínka u podprsenek byla v oblibě před několika lety a jejich používání zase velmi rychle odeznělo. Proč? Protože zkrátka nevypadají dobře. Jsou nelichotivé a často pofidérní plastové nebo silikonové pásky působí jako pěst na oko. Zvol raději kvalitní a dobře padnoucí samodržící podprsenku bez ramínek nebo, pokud máš menší poprsí, vyraz prostě jen tak bez podprsenky.

Vykrojená záda s podprsenkou

Pokud chceš ukazovat záda, nikdy by neměla být vidět ve vykrojení podprsenka. Jakkoli to vypadá neškodně, působí to lacině a neesteticky. Opět zvol raději samodržící podprsenku nebo takové kousky oblečení, ze kterých podprsenka nebude na zádech čouhat. Jedinou výjimku tvoří sportovní podprsenka, která při vrstvení sportovního oblečení vytváří zajímavý akcent.

Kalhotky se švy

Pokud jsi milovnice různých přiléhavých kalhot, určitě bys měla mít v zásobě velké množství bezešvých kalhotek. Pokud si totiž například pod legíny vezmeš běžné prádlo, švy budou vyčnívat. Každý, kdo půjde metr za tebou, přesně uvidí, jaký máš tvar kalhotek nebo jak se ti pěkně v metru zařízly. Bezešvé prádlo je oproti tomu v podstatě neviditelné a poskytuje přitom naprosto stejný komfort jako kalhotky se švy.

Příliš malé prádlo

Pokud jsi přes zimu nabrala nějaká ta kila nebo se ti změnila postava po dětech, věříme, že se vrátíš zpět do formy, ale mezitím si pořiď odpovídající spodní prádlo. Neznamená to přiznání porážky, ale přijetí svého vlastního těla tak, jak je. Vyhneš se potom poprsí překrojeném v půli nebo kalhotkám zařezávajícím se do pozadí. Kromě toho, že to není pohodlné, je to bohužel i dobře viditelné pod oblečením. Přečti si, Jak si správně vybrat podprsenku.

Tanga

Stejně jako u průhledných ramínek, tanga vyčnívající z kalhot už dávno patří do minulosti. Pokud máš pocit, že to působí moderně nebo nedejbože sexy, musíme tě zklamat. Tanga jsou stále oblíbenými typy kalhotek, ale rozhodně by neměly nikde vykukovat. Ne protože jsme puritánky, ale protože to jednoduše není vůbec hezké.

Spodní prádlo není jen nějaká nezbytná otrava. Zkus si jeho nošení užít! 

Pokud potřebuješ po koronavirové pauze začít s pohybem, jestli Je chůze účinná metoda hubnutí nebo mýtus.