Myslíte si, že je vaše pokožka v zimě naprosto v bezpečí, když je schovaná pod několika vrstvami oblečení?  Omyl. Střídání teplot, extrémní chlad, nedostatek slunečních paprsků – to všechno vaší pokožce škodí! Jak se o ni v zimě co nejlépe postarat?

Správná hydratace

Volba vhodného krému je v zimě to naprosto nejdůležitější. Výrazné změny teplot pokožku více vysušují. Je také třeba aby krém obsahoval olejovou složku, která vytvoří ochranný film a sníží vysušování. Krém také nenanášejte chvíli před odchodem do mrazu, je třeba aby se pořádně vsákl.

Péče o rty

I rty si zaslouží v zimním období speciální péči. Díky kontaktu se slinami a mrazem jsou více náchylnější k popraskání a požadují správnou ochranu v podobě výživného jeleního loje. Pokud obsahuje i UV faktor vůbec to není na škodu, i když se to nezdá sluníčko zvláště na horách má stále pořádnou sílu.

Pleťové masky

Abyste doplnili živiny a dopřáli pokožce správnou vitamínovou bombu dopřejte si jednou týdně výživnou masku.  Po chladném dni určitě obzvlášť oceníte samonahřívací masku, která vás příjemně prohřeje a díky teplu také roztáhne póry a tak živinám usnadní cestu.

Pár tipů na závěr

O pokožku se můžete starat také zevnitř, například v podobě výživových doplňků nebo vhodně zvolené stravy. Nezapomínejte ani na ruce, které jsou v zimě v častějším kontaktu s chladem. Vždy mějte v kabelce krém na ruce. Na zimu je také přizpůsobit své líčení – vyberte tedy vyživující makeup a pamatujte, že vrstvení je také povoleno. 

TIP: Jak se cítit ještě krásnější?