Přijdeš si krásná? Ne? Samozřejmě – nemáš ty správné křivky, všechny možné diety jsi vzdala už dávno a nedávno sis našla první šedivý vlas. Jenomže krásu vnímá každý naprosto jinak, a hledat tedy nějaký dokonalý stav je vyložené šílenství. Ty už jsi navíc krásná dávno – rádi ti vysvětlíme proč.

Malá prsa, křivé zuby, nohy do “o”, pihy, slabé vlasy, velký nos,… Když ti to takhle vyjmenujeme, je to, jako kdybychom popisovali Polednici od Erbena. Jenomže to není popis čarodějnice, ale to, co si samy dennodenně vnucujeme u zrcadla. Je to ale vůbec na místě?  Jaké je tajemství skutečné krásy?

1. Usmívej se

Zkus se zamyslet, jak málo se ve skutečnosti usmíváš. Úsměv je přitom obrovským boosterem krásy, a to zcela zdarma. Usmát se v obchodě na pokladní nebo na řidiče, co tě pustil na přechodu, nestojí totiž vůbec nic. Muži v několika průzkumech uvedli, že je úsměv na ženě to vůbec nejpřitažlivější. Když se budeš usmívat pravidelně, svět se ti rozzáří, i když zrovna prožíváš těžší období.

2. Vyzdvihni své přednosti

Máš krátké silné nohy? A koho to zajímá? Pravděpodobně jen tebe. Zaměř pozornost ostatních směrem, ve kterém máš jednoduše navrch. A nehádej se s námi, že nejsi v ničem výjimečná. Odlákej pozornost tím správným výběrem oblečení a doplňků. Takové dámské legíny nejsou například pro boubelku příliš vhodné, ale můžou je bez obav doplnit volnějšími šaty nebo tunikou. Pokud jsi majitelkou menšího poprsí, můžeš se zase zaměřit místo na klasický výstřih na výstřih na zádech.

3. Sportuj

Sport uvolňuje endorfiny a dává nám možnost cítit se dobře. Když budeš pravidelně cvičit nebo běhat, budeš na sebe hrdá a ucítíš, že se tvůj život hýbe tím správným směrem. To, že si u toho vytvaruješ postavu, je jen příjemný bonus. Dopřej si také stylové sportovní oblečení, ve kterém si budeš připadat dobře – zvol nějaké originální legíny nebo mrkni na zajímavé sportovní podprsenky. Inspiruj se také, Jak sportují moderní ženy.

4. Flirtuj

Jakkoli ti tu vysvětlujeme, že se máš především cítit krásná, jednou za čas není nad to, když ti někdo zalichotí. Takže i když máš třeba už manžela nebo přítele, občas na někoho přeci jenom hoď očko. Zvedneš si sebevědomí případnými komplimenty a ujistíš se, že je spousta tvých zdánlivých nedostatků jen ve tvé hlavě.

5. Sbírej inspiraci

Ve tvém okolí se zcela jistě nachází velké množství žen, které mají podobné nedostatky jako ty. Jak si s nimi poradily ony? Pozoruj a uč se.

6. Zbav se stresu

Zbavit se stresu samozřejmě není tak jednoduché, jak to zní. Dlouhodobý stres je ale zásadním faktorem, který ovlivňuje, jak se cítíme, jak spíme a jak o sebe pečujeme. Zkus vyškrtnout ze svého života alespoň jednu věc, bez které se obejdeš a která ti zbytečně přináší stres.

Tak co, jsi odhodlaná přestat na sobě hledat to špatné a začít se konečně cítit krásná? Pro další inspiraci si přečti i článek Sportovní móda vs. elegance – lze tyto styly kombinovat?