Jak cestovat nalehko? Vyškrtněte z vašeho slovníku slůvko KDYBY

Cestování s minimem věcí vám umožní nejen pohodlné cestování jakýmkoliv dopravním prostředkem, ale také ušetří nervy a na túře zejména vaše záda.

Při cestování nalehko se zaměřte nejen na redukování věcí, ale také na chytré využití prostoru batohu.  Kromě toho se můžete řídit i moudrým příslovím, které praví, že: „To co sis zapomněl doma, vlastně nepotřebuješ“.

Oblečení nenáročné na prostor

Při chystání na cestu do batohu raději sbalte oblečení ze syntetických materiálů než bavlny. Umělá vlákna se tolik nemačkají a rychleji schnou. Jejich výhodou je to, že nezabírají místo a jsou lehčí. Nejlepší volbou je funkční oblečení, například sportovní legíny, mikiny s kapucí nebo sportovní podprsenky

Využijte každý prostor v batohu

Při balení postupujte tak, že tvrdší a objemnější věci uložíte naspod a skulinky a mezery následně vyplníte měkkými drobnostmi. Ideální jsou ponožky a spodní prádlo, které můžete ostatně v plastových sáčcích vložit i do bot, čímž ušetříte poměrně dost místa.

Vyvarujte se slovíčka KDYBY

Při cestování na lehko je nejdůležitější změnit myšlení. Než začnete věci skládat do batohu, rozložte je na zem, každou věc vezměte do rukou a řekněte si, na co ji budete potřebovat. Jakmile vaše úvaha začne slovíčkem KDYBY, můžete tuto věc dát s klidným srdcem na hromádku NEPOTŘEBNÉ. To samozřejmě neplatí pro léky a potřeby v lékárničce.

O čem při balení přemýšlet

Při balení se zamyslete nad tím, do jaké destinace jedete a jaké tam bude počasí. Podle toho následně volte oblečení. Nezapomeňte také na to, že ve většině zemí je k sehnání zubní pasta, kartáček, šampon, opalovací krém i mýdlo, takže tyto věci vůbec balit nemusíte.

Pokud jedete na delší cestu, není potřeba si brát spodní prádlo podle počtu dnů, které na cestě strávíte. Téměř v každém městě můžete využít místní prádelnu nebo si věci vyprat v umyvadle.

Myslete především na to, že si dovolenou chcete užít a cítit se přitom svobodně, čehož s otrocky těžkým batohem nebo nedejbože kufrem jen těžko dosáhnete, tak koukněte i na náš článek, kde Vám poradíme jak vybrat správné zavazadlo.