Začaly prázdniny a nejeden z nás se chystá někam vyjet. Moře ale není pro každého a někteří si spíše libují v túrách po horách nebo po vycházkách v krásné přírodě, kterou skýtá naše rodná zem nebo státy s ní sousedící.

Pokud nezvolíte variantu a) moře, ale b) výšlap, nastává jisté úskalí: jak se vhodně obléci? Je přece léto, přes den slunce pálí a to během výšlapu bez přístřeší korun stromů není úplně příjemné. Ale v noci je zase chladno a vyhřáté unavené tělo rychle prochladne. Jednou z variant je mít velký batoh vhodný na outdorové aktivity, do kterého naskládáte skoro celý obsah svého šatníku. Druhou variantou je pořídit si vhodné funkční oblečení, které vám ušetří mnoho místa v batohu  zajistí komfort při venkovních aktivitách, ať už slaňujete skálu, nebo venčíte psa v lese po nedělním obědě.

Neupéct se ani neprochladnout

Výlety do přírody si žádají náležitou přípravu. Volba správného outdorového oblečení vám mnohonásobně zpříjemní pobyt venku a aktivity s tím spojené. Základem je vhodné funkční tričko, které dobře odvádí pot a udržuje tak trup v suchu, rychle schne a nepřejímá pachy. Pro ženy, které nerady chodí “navolno” je ideálem sportovní podprsenka, která prsa drží tam, kde by měla být, ale netlačí do žeber a v případě prsou větších velikostí je krásně usměrní, aby nositelku tolik nezatěžovala při fyzické námaze. Tuto funkční volbu vršku skvěle doplní legíny, ideálně legíny s vysokým pasem, aby netrpěly naše ledviny a záda. Vyšší pás poskytuje skvělou ochranu oblastem náchylným na prochladnutí a lem legín díky jeho výšce takřka necítíte.

Další vrstvou, když je navečer chladněji nebo se prostě vydáváme do nepříznivého počasí, je 3D mikina, která by měla být z prodyšného materiálu, aby se tělesná vlhkost mohla snadno vypařit ven a tělo zůstalo suché. Zahřeje nás, když je třeba, ale je lehká a skladná. 

Nesmrtelná klasika

No ale co když chci jen jet na toulky Itálií a za večerního svitu lamp na ulici vypadat dobře? Ať už chceme, nebo ne, funkční oblečení se zařadilo do šatníku nejen hvězd a i s ním se dají vykouzlit nepřehlédnutelné outfity. Pokud vhodně zvolíte barvy, protiklady se přitahují a v módě o to více. Kombinace na příklad funkční mikiny s kapucí s elegantní koženou nebo džínovou bundou přes ní, cigaretovými kalhoty a prázdnými boty na podpatku zaručí nepřehlédnutelný moderní outfit hodící se na jakoukoli party, na rande, nebo jen tak na nákupy s kamarádkami.

Už víš, co za krásy přírody se rozhodneš objevit? Pokud se rozhodneš dopnit svůj výletní šatník o další kousky, koukni se na Lookbook Dripp kolekci.

Privacy Preference Center