Chcete mít krásné a zdravé vlasy? Víme jak na to!

Vypadají vaše vlasy unaveně? Nedrží tvar a jsou zplihlé? Každý problém má své řešení! V našem článku se dozvíte, jak o vlasy šetrně pečovat a kterým způsobům se vyhnout obloukem.

Krásné vlasy jsou korunou krásy každé ženy. Aby byly vaší ozdobou a ne noční můrou, vyžadují stejnou péči, jakou vynakládáte třeba své pleti nebo nehtům. Samozřejmě, že důležitou roli hraje i genetika, ale existují metody, které dokážou nedokonalosti genetiky ututlat. Zjistěte, které to jsou.

Jak často vlasy mýt?

Vlasy myjte tak často, jak to vyžadují. Rozhodně se vyhněte každodennímu mytí, protože kvůli němu vlasy slábnou a pokožka se rychleji mastí. Pokud se vám vlasy mastí hodně a bez každodenního mytí si svůj život nedokážete představit, střídejte mytí mokrou cestou se suchým šamponem.

Teplota vody a správné přípravky

Vlasy nemyjte příliš horkou vodou, protože kvůli ní dochází k narušování struktury vlasu a k vysušování pokožky. Teplota vody by zkrátka měla být příjemná a snesitelná. Pokud používáte kondicionér, oplachujte jej spíše vlažnou vodou. Vyhněte se používání přípravků 2v1, protože ty jsou pouze kompromisem mezi šamponem a kondicionérem a vašim vlasům neposkytnou všechny potřebné látky a výtažky, jež jsou typické pro samostatný šampon a samostatný kondicionér.

Vyzkoušejte: Rozhodnout se můžete také pro mytí přírodními tuhými šampony, které neobsahují zbytečnou parfemaci, silikony a další vlasům neprospěšné látky. Vlasy si však na přírodní kosmetiku musejí zvyknout. Lesku a vzhledu srovnatelným při mytí „chemií“ docílíte zhruba po měsíčním používání.

Péče o mokré vlasy

Vodu z mokrých vlasů ručníkem vymačkávejte a rozhodně nikdy je nedřete. Předejdete tak jejich třepení. Pokud jsou vaše vlasy příliš jemné, klidně sáhněte po starém triku z jemné bavlny. Zaručeně nejlepším způsobem sušení vlasů je samovolné vyschnutí. Pokud však vaše kštice potřebuje stylingový zásah v podobě žehličky nebo fénu, vždy ji nezapomeňte ošetřit patřičnými přípravky, které vlasy ochrání proti vysokým teplotám.

Kromě „venkovní“ péče je potřeba o vlasy pečovat i „zevnitř“. Zařaďte proto do jídelníčku vitamín B, železo, bílkoviny, ořechy a banány. Při kombinaci správné péče a správné výživy se budete těšit z lesklé a zdravé hřívy, kterou oceníte nejen vy, ale také vaše okolí.

Slyšeli jste už o suchém kartáčování?