Upatlané ruce, písek v botách, odřené koleno, “Hele mami, hovínko!”. Zatímco zachraňuješ nesposkvrněnost jednoho svého dítěte, to druhé má žízeň. A taky trochu hlad. Vlastně hroznej. První dítě ti sděluje, že si prolezkách ucvrklo. Ale jenom malinko. Pokud tě dohání procházky s dětmi k šílenství, nabízí se dvě možnosti – děti prodat nebo se na procházky příště lépe ozbrojit.

Chtěla bys být dokonalou matkou? Výborně, to se ti totiž nikdy nepovede. Děti jsou zkrátka nepředvídatelný živel, s jehož zkrocením by měl občas problém i ďábel sám. To ale neznamená, že to s nimi vzdáme. Riziko případných katastrof se dá navíc výrazně zmenšit tou správnou výbavou. My ti přinášíme 5 tipů, které ti výlety s malými špunty mimo domov skutečně usnadní.

1. Pohodlné kalhoty

Není to nic překvapivého, ale při procházkách s dětmi ti pohodlné kalhoty, např. obyčejné sportovní legíny, mohou ušetřit spoustu starostí. Můžeš bez omezení popoběhnout, dobře se z nich vyklepává písek a pokud zvolíš například barevné legíny, nebo legíny se vzorem, zachováš si navíc i ženskost a styl.

2. Funkční prádlo

Myslíš, že přeháníme? Vůbec! Sportovní prádlo z funkčních materiálů, jako je sportovní podprsenka, udrží vše na svém místě, i když se budeš zrovna válet s dětmi v trávě, a dobře se perou a schnou, pokud dojde k jakékoli nehodě při svačince nebo na pískovišti.

3. Vak na záda

Kapesníky, lékárnička, svačinka, telefon, klíče, pití… to vše je potřeba při pobytu venku někam schovat. Vak na záda (gymsack) je ideální volbou, protože se nemusíš bát hodit ho i na zem a v případě ušpinění ho narozdíl od batohu jednoduše hodit do pračky.

4. Svačina a lahev na pití

I kdybyste šli s dětmi jen na krátkou procházku na hřiště, něco k snědku jim sbal pokaždé. Ideální je třeba kousek ovoce, který můžeš zabalit do termokrabičky. Po ruce měj vždy i lahev na pití –skvělým řešením je termoska, která zachová i v horkém počasí teplotu nápojů příjemně chladnou. Taková nerezová lahev se navíc ani nerozbije, když při pití tvému dítku upadne.

5. Vlhčené ubrousky a desinfekce

Tady není potřeba nic vysvětlovat. Zdravá špína je sice krásná věc, ale když s dětmi vyrazíte do prostoru, kde večer předtím nocovaly pochybné existence, je dobré s sebou vždy mít alespoň ubrousky na ruce a desinfekci. A protože hledíme i na blaho přírody, zkus si vzít pár malých froté ručníčků a vhčit je rovnou na místě vodou z lahve. Doma stačí ubrousky hodit do pračky a zamezit tak přebytečnému odpadu.

A protože se na procházkách občas přihodí i nějaké to malé zranění, hodit se ti bude i náš článek Drobná poranění při sportu. Jak urchylit jejich hojení?