Léto je období plné slunečných dní strávených odpočinkem u vody, výlety do přírody nebo novými zážitky. Děti mají prázdniny a dospělí čerpají své pečlivě nastřádané dny dovolené. Jenže pak přijde déšť. Veškeré plány jsou takříkajíc v čudu a přichází jen deštivý splín. Je ale vůbec nutné se před deštěm schovávat?

Když začne pršet, co uděláš? Nech nás hádat – otevřeš si deštník. Buď jsi měla ráno předtuchu, že bude pršet, a raději sis ho vzala s sebou, nebo s sebou nějaký ten malý skládací deštníček nosíš neustále. V horším případě samozřejmě deštník vůbec nemáš a začínáš běžet k nejbližší stříšce. Občas se nám takový scénář asi nevyhne, ale pokud máš alespoň trochu možnost se na déšť připravit, měla bys zkusit si i tento nečas pořádně užít. Ale jak?

Holínky

Nízké, vysoké, barevné, se vzory… Je nad slunce jasné, že obuv do deště už dávno nemusí být nuda. Zapomeň na promočené tenisky a pořiď si alespoň jeden pár stylových gumových bot. Užiješ je jak při dešti, tak v zimě do sněhu. Stačí si vzít do holínek teplejší ponožky, a mráz ani vlhko už tě nedostihnou. Do holínek si vezmi užší džíny nebo klidně barevné legíny. Neboj se toto šedivé počasí pořádně rozzářit barvami a bláznivými vzory.

Pláštěnka

Schválně, kdy naposledy jsi na sobě měla pláštěnku? Ve školce? Na školním výletě? Pláštěnky se ale vrací do módy, a to v plné síle. Seženeš už vše od designových nepromokavých bund až po transparentní pláštěnky ve tvaru kabátu nebo širokých nařasených pelerín. U neprůhledných pláštěnek není co řešit, ty jsou stylové už samy od sebe. Pokud ale zvolíš průhlednou pláštěnku, je potřeba přemýšlet, co pod ní obléct, aby vše pěkně vyniklo. Pro tento účel se skvěle hodí třeba 3D mikina nebo naopak jen výrazný jednobarevný svetr. Jaký zvolíš styl, je jen na tobě. Popusť uzdu fantazii.

Deštník

Deštník je sice dešťová klasika, ale vynechat ho z našeho výčtu doplňků samozřejmě nemůžeme. Naštěstí i deštníky podléhají módním trendům, takže si můžeš vybírat z široké škály tvarů, vzorů a materiálů. Stejně jako u pláštěnek se i u deštníků vrací trend průhledných plastů. Kdo má průhledný deštník, je zkrátka in a navíc si může dopřávat bonus v podobě krásné kopule z dešťových kapek přímo nad svojí hlavou.

Nepromokavá kabelka nebo batoh

Vše, co jsme ti zatím vyjmenovali, jsou typické doplňky do deště. Co ale naše milované kabelky, jak je ochránit před deštěm? Řešením je například pořídit si přímo gumovou nebo plastovou kabelku či tašku. Opět frčí vše průhledné, takže ve spojení s průhlednou pláštěnkou může tvoje průhledná kabelka tvořit vtipný doplněk. Velké kabelky z gumy se zase skvěle hodí k holínkám. Pokud ale nejsi typ na výstřednosti, zcela ti postačí například vak na záda z nepromokavé látky, který se krásně schová pod deštník nebo pláštěnku a nechá ti volné ruce. Bez batohu bys totiž neměla dát ani ránu.

Už se začínáš těšit na další deštivé období? Čekání si můžeš zkrátit článkem Jak pozvednout běhání na vyšší úroveň pomocí elektroniky.