Ačkoliv kalendář hlásá konec letních prázdnin, jeden z nejoblíbenějších měsíců pro dovolenou u moře je stále před námi!

Obliba zářijových dní strávených u moře má svůj důvod a každoročně se mu dostává většího zájmu. Inspirujte se několika módními tipy, se kterými nešlápnete vedle. 

Proč zrovna září?

Pokud si nevěřícně ťukáte na čelo, kdo by si dobrovolně plánoval dovolenou u moře až po sezóně, věnujte pozornost hlavním výhodám tohoto období.

Ušetříte peněženku

Ať už se chystáte vyrazit s cestovní kanceláří nebo na vlastní pěst, na ceně se tento rozdíl jednoho měsíce promítne asi nejvíce. Důvod to má jednoduchý, jelikož se jedná o období mimo hlavní sezónu, zlevňují jak ceny letenek, tak ubytování. Ušetřit můžete až několik tisíc a stále si dopřát dovolenou v teple.

Vyhnete se davům

Největší turistický ruch mají zahraniční destinace touto dobou již za sebou, ve frontě na zmrzlinu proto nebudete trávit nekonečné hodiny.

Poznáte místní

Touto dobou se na místo vracejí i místní obyvatelé, které v sezóně skoro nepotkáte. Máte proto větší šanci poznat místní kulturu a utéct na chvíli před češtinou.

 

TIP: Pokud neholdujete exotickým dálkám, inspirujte se článkem Kam na dovolenou po Česku.

 

Co ale na sebe?

Nemějte strach z rapidní změny počasí. Sluneční paprsky sice nedosahují takové síly jako například v červenci, to ale mnozí z nás spíše uvítají.

Ušetři místo v kufru

To se lehčí říká, než provádí. Na druhou stranu při chytrém balení ušetříš nejen cenu za zavazadlo, ale také drahocenný čas balením a vybalováním. Zvol si takové kousky, které unosíš a jsou zároveň praktické

Určitě nezapomeň na dámské kraťasy a prodyšné dámské tílko. Ty se stanou alfou a omegou každého plážového outfitu. Až zapadne sluníčko, může se lehce ochladit, využiješ proto určitě i delší nohavice. Místo džín můžeš zvolit například dámské 3/4 legíny nebo klasické legíny s vysokým pasem. Ty Ti ušetří místo, váhu a zároveň budeš ve větším pohodlí!

TIP: Jestli zapomeneš plavky, není to žádná tragédie. Funkční sportovní podprsenka je jednoduše nahradí a vypadá stylově!

 

Svůj budoucí outfit pro jistotu doplň i o teplejší svršek. Mikiny s potiskem Ti vděčně vymění těžký vlněný svetr a navíc s ní uděláš větší parádu!