Venku začíná přituhovat a krátké tričko už jste vyměnili za teplý svetr a kabát? Neměli byste ale opomenout ani nohy v teple. Ať už se Vám za tímto pořekadlem vybaví slova vaší babičky nebo ne, něco na tom bude!

Proč je důležité dbát i na spodní končetiny?

Nesporným faktem je, že tělesné teplo ztrácí člověk nejvíce přes končetiny. V mrazivějších dnech, bychom tedy měli dbát na to, aby nohy, ruce a hlava byly zakryty dostatečně hřejivou vrstvou, abychom tepla ztráceli, co nejméně. Zatímco ruce oblékáme do rukavic, hlavu schováme pod čepice, případně pomocí čelenky na sport zakryjeme alespoň uši, spodní část končetin často odbyjeme nedostatečnou vrstvou tenkých džínů nebo kalhot. Řešením však nemusí být nepříjemné a nepohodlné vrstvení hned několika kousků nebo tlusté chlupaté ponožky, s kterými následně nemůžete obou boty. Vystačíte si s jediným kouskem, který vás spolehlivě zahřeje, nebude vás škrtit, jelikož se stane Vaší druhou kůži a zároveň Vám může udělat radost originálním a veselým designem! Řeč je o termo legínách.

Jak termo legíny fungují?

Termo legíny řadíme do kategorie funkčního či aktivního prádla. Jejich funkčnost pak spočívá v tom, že se dokáží přizpůsobit tělu v různých povětrnostních i klimatických podmínkách. Dokáží nás tak udržet v co největší pohodě a příjemném teple. Není však pravdou, že zateplené legíny využijete jen v zimě a po celý zbytek roku Vám zůstanou ležet ve skříni. V mrazivých dnech zahřejí, ale v létě naopak dokážou ochladit. Tento dvouvrstvý kousek se skládá z funkční a zateplené, hřejivé části. Zvládne tak hravě obojí.

 

Při jakých aktivitách termo legíny využiji?

Nejčastější mýlkou bývá, že jsou zateplené legíny zařazovány čistě do sportovního oblečení. Ačkoliv mají ke sportovnímu využití mnoho predispozic, jejich superlativa oceníte i při volnočasových aktivitách!

Na sport

Při sportovních aktivitách hraje velkou roli jakost materiálu. Kvalitní termo legíny pomáhají odvádět pot a zároveň jsou rychleschnoucí. Tím pomáhá udržovat stálou teplotu a tělo je tak méně náchylné k nemocem, které často vznikají při náhlých změnách teplot. Sportovní termo legíny jsou lehké, odolné, antialergenní, pružné a odsávají pot. Nejčastěji se ve spojitosti se sportem diskutují běžecké termolegíny, nemusí však nutně sloužit pouze na běh, ale na veškeré sportovní outdoorové aktivity.

Turistika

Termo legíny na zimu jsou častou chytrou volbou i na turistiku v mrazivějším počasí. Ať už se jedná o turistiku po horách nebo jen půldenní výlet. Zateplené legíny jsou skvělým řešením – zahřejí a zároveň nezabírají místo ani přebytečné gramy v batohu.

Volnočasové aktivity 

Ať už se jedná o výlet do města, lenošení doma nebo venčení Vašeho čtyřnohého miláčka. Termo legíny se stanou kouskem, který si zkrátka oblíbíte. Může být totiž hlavním prvkem Vašeho outfitu, na výběr je totiž ze široké škály originálních designů. Zůstanete tedy v teple a zároveň si můžete udělat radost veselým vzorem. 

TIP: Svůj outfit můžete doplnit i o stylové vaky na záda nebo zimní šaty.

Běžkování a lyžování

Funkčnost termo legín je využívána i sportovci a nadšenci do zimních sportů. Hravě si poradí i při lyžování nebo běžkování!

 

Pokud se Vám zdá, že změna letního počasí na zimní proběhla jako mžikem oka a stále se nemůžete smířit s chladným počasím, nezapomínejte na prevenci své imunity! Přečtěte si článek, jak ji posílit.