Nechce se vám utrácet zbytečné peníze za fitka a osobní trenéry, při představě skupinové lekce se vám vyhodí vyrážka, ale i tak chcete na své postavě zapracovat? Řešení je jednoduché, prostě si zacvičte doma. Víme, že je občas těžké se k pohybu doma odhodlat, a proto jsme si pro vás připravili tři cvičební plány, které vám s tím pomohou. Dnes se zaměříme na ruce a ramena. 

Tak si oblékněte vaše oblíbené barevné legíny a jdeme na to!

1)Horolezec na zahřátí – 10x každá noha

Velmi jednoduchý ale účinný cvik, který nejen že zpevní vaše tělo, ale díky zvýšené tepové frekvenci také nastartuje metabolismus. Do cviku se zapojí svaly břicha, nohou, středu těla a ramenou. Dynamickým pohybem přitahujte střídavě pravou a levou nohu k tělu a střídejte.

2)Kliky – 10 opakování

Základním cvikem na ruce a ramena je obyčejný klik. Začněte v poloze ležmo, nohy mějte mírně od sebe a dlaně na šířku ramen. Pokud chcete více posilovat prsa dejte ruce více k sobě, pokud tricepsy tak od sebe. Jestli je pro vás obyčejný klik příliš těžký dělejte kliky dámské a nebo opření o stůl. 

3)Zadní klik – 10 opakování

Zadní klik je určen především na rozvoj trojhlavého svalu paže (tricepsu). Jelikož zde pracuje více kloubů, aktivují se při pohybu i velký prsní sval a přední hlava deltových svalů. Ruce si dejte za sebe a obtížnost si nastavte umístěním nohou. Ruce mějte cca na šíři ramen, ramena mějte přirozeně, záda rovná a pozor, aby krk nebyl „zabořený“ do ramen.

4)Most na rukou – 10 opakování

Most na rukou je skvělý cvik na bicepsy. Ruce mějte opět cca na šíři ramen, ramena mějte přirozeně, záda rovná a pozor, aby krk nebyl „zabořený“ do ramen. Tělo zvedejte pomalu a ne vymrštěním ať se pohyb plynulý. 

I při cvičení doma je samozřejmě důležité mít na sobě vhodné funkční oblečení. Vemte si na sebe sportovní legíny, funkční mikinu a v případě aktivnějšího pohybu nezapomeňte ani na vhodnou obuv, která zmírní otřesy.

Tak co, dáte se do toho s námi?  Pokud pro vás není silový tréning to pravé ořechové, koukněte se na náš článek: Chůzí ke štíhle postavě. Třeba bude právě chůze tím ideálním pohybem.