Věděli jste, že díky správné chůzi se dá zbavit přebytečných kil? Pokud jste si tedy letos, stejně jako spousta dalších, předsevzali zhubnout, nemusíte vyhazovat spoustu peněž za skupinové tréningy, vstupy do fitka nebo za sportovní náčiní, stačí vám jediné. Pořádná procházka.

Nejpřirozenější pohyb

Chůze je ten nejzákladnější pohyb, který zvládne naprosto každý. Pokud máte pár kilo navíc, nebo nejste v kondici, vůbec to nevadí. Navíc k chůzi nepotřebujete žádné speciální vybavení. Pohodlné boty a každodenní oblečení u sebe najde naprosto každý.

Prochoďte se ke zdraví

Pravidelná chůze nejen, že podporuje správnou funkci imunitního systému, ale také pozitivně vplývá na funkci srdce. Také vás zachrání před bolestí pohybového aparátu, vypracovává kondici, posílí plíce zkrátka je prospěšná pro celé tělo.

Jak správně chodit

Nejdůležitější věcí na správné zdraví a linii prospěšné chůzi je držení těla. Rozhodně se nesmíte při procházkách hrbit, takže hlavu vzhůru a v prodloužení páteře, ramena dozadu a bradu držte mírně dolů. Nezapomeňte ani podsadit hýždě a došlapovat na patu a postupně přenášet váhu na celé chodilo. Když se takto budete procházet každý den minimálně 45 minut výsledky se brzo dostaví.

Zpříjemněte si hubnutí

Každý pohyb je třeba si něčím zpříjemnit, například novým oblečením. Na každou vycházku je třeba se pořádně obléci. I když budete vykonávat fyzickou aktivitu, u které se vám celé tělo prohřeje, nesmíte zapomínat na teplé oblečení. Ideálním oblečením na chůzi je funkční mikina. Pokud si navíc dáváte záležet na slow fashion, určitě koukněte na českou značku Utopy. Barevná mikina vám bude dělat skvělou společnost.

TIP: 10 000 kroků denně, účinná metoda hubnutí nebo mýtus?