Nenadarmo se říká, že vlasy, jsou korunou krásy a vlastně chloubou každé ženy. Proto není radno přehlížet varovné signály, jako jsou roztřepené konečky, lupy nebo dokonce nadměrné padání vlasů. Jak se, ale o vlasy správně starat? Poradíme Vám!

Hustota a kvalita vlasů, je z části genetickou záležitostí, nicméně zdraví vlasů můžete jít snadno naproti.

Výběr správné vlasové kosmetiky

Asi pro Vás nebude žádným tajemstvím, že alfou a omegou jsou správné přípravky na vlasy. Jak ale zjistit, které jsou ty pravé? Nemusí nutně platit pravidlo, že čím dražší, tím lepší. Řiďte se tím, co Vaše vlasy potřebují. Jsou vysušené, lámavé nebo plné lupů? To je první bod, od kterého se můžete odpíchnout a hledat kosmetiku přímo na Váš problém. Pokud si zakládáte hlavně na zero-waste a ekologii, porozhlédněte se po přípravcích, se značkou vegan, bio a bezobalových produktech. Například se šampukem, který připomíná tuhé mýdlo, se plně vyhnete plastovým obalům. Držte se ale zlatého pravidla, používejte vždy jednu danou řadu produktů nebo minimálně přípravky od jedné značky. Kosmetiku je také čas od času třeba obměňovat, aby si na ni vlasy nezvykly natolik, že přestanou působit. vaše kadeřnice Vám jistě ráda doporučí produkt vhodný právě pro Vás!

Chraňte je před teplem

Často si vlasy žehlíte, kulmujete, fénujete a vystavujete je tak styku s vysokými teplotami? Porozhlédněte se po ochraně před teplem. Nejčastěji je ve formě spreje či olejíčku a zabráníte tak lámání vlasů.

Lupy

Lupy mohou být nepříjemným problémem, který je nejen neestetický, ale zároveň i velmi nepříjemný, jelikož je doprovázen svědivým efektem. Pokud se však nejedná o zdravotní problém pokožky, snadno se lupů zbavíte použitím vhodnějších přípravků nebo například jiné značky. Doporučujeme se zeptat v lékárně nebo hledat přípravky se zvýšenou citlivostí, dětské šampony nebo hypoalergenní složení.

Výživa a vitamíny

Aby byly Vaše vlasy lesklé a zdravé, zvažte také občasné použití výživných olejů, například arganový nebo ricinový, který můžete užít jako masku na vlasy. Z vitamínů urychluje růst vlasů například zinek nebo B komplex. Nemusíte proto sahat po drahých doplňcích stravy.

Tipy na závěr

Důležité je i šetrné zacházení, zvolte proto vhodné doplňky do vlasů. Možná Vás to překvapí, ale vlasům škodí i nadměrná elektrizace například při sundavání svršků. Vyvarujte se proto nekvalitnímu oblečení a hledejte kousky, které je eliminují. Naše mikiny s kapucí mají zabudovanou speciální síťku, která elektrizaci zabraňuje. Pokud se ale nespokojíte jen tak s něčím, mohla by Vás zajímat například 3d mikiny, mikiny s potiskem nebo barevné mikiny. Užitečné nevylučuje stylové!

Po správné péči budeš mít doslova královskou hřívu nezalekni se blížících se komplimentů a buď na ně připravená!