Běžíš prosluněnou krajinou a vítr máš v zádech. Nic tě nemůže zastavit a cítíš, jak se ti začínají vyplavovat endorfiny. Vše by bylo dokonalé, ale… z culíku se ti uvolnilo pár vlasů a nepříjemně ti ve větru šlehají do obličeje. Na čele se ti začínají tvořit krůpěje potu a nepříjemně stékají dolů. Chybí ti totiž sportovní čelenka, která by tvoje problémy rychle vyřešila.

Ať už jsi ostřílená sportovkyně nebo opatrná sportovní začátečnice, jedno je stále stejné. Snažíš se při sportu cítit pohodlně a chceš, aby ti tvoje oblečení poskytovalo maximální podporu. Čelenka na sport je jednou z těch “nadstandardních” součástí sportovní výbavy, ale jakmile ji začneš používat, rychle si navykneš na komfort, který ti dopřává.

Nejen na okrasu

Možná si vzpomeneš na dětství, kdy nám maminka na jaře vyměnila zimní vlněnou čepici za čelenku přes uši. Bylo to znamení, že jaro přichází a zima je definitivně pryč. I když se v módním průmyslu čelenky těší stále velké oblibě, mnohem častěji je nyní vídáme v módě sportovní. Huňaté vlněné čelenky vystřídaly čelenky lehké a prodyšné, vyrobené z funkčních materiálů.

dívka na schodech

Proč jsou tedy sportovní čelenky vhodným doplňkem? V první řadě se díky nim budeš cítit v teple, pokud vyrazíš běhat i v chladnějším počasí. Čelenku ale rozhodně nemusíš odložit hned s prvními slunečními paprsky. Speciální funkční materiály jsou maximálně prodyšné a zajišťují tedy odvod potu, i když je teplejší počasí nebo se věnuješ sportovní aktivitě někde uvnitř budovy. Také ti nebudou padat vlasy do obličeje, což je celkem významné plus, pokud jsi majitelkou dlouhých neposedných kadeří. 

Na běhání a mnohem více

Čelenka na běhání je asi nejčastějším druhem sportovních čelenek. Slouží, jak už samozřejmě vyplývá z názvu, na běhání všeho druhu. Určitě ji ale oceníš i při tanci, workoutu a dalších fyzicky náročných aktivitách, byť ve vnitřních prostorách. V zimě poslouží jako ideální vrstva pod lyžařskou helmu a po zbytek roku pod helmu cyklistickou. Hodit se bude i při obyčejné procházce se psem nebo při práci na zahradě.

Co ty a čelenky? Máš už nějaké ve sbírce? Pokud si chceš šatník ještě více rozšířit, přečti si článek Legíny vládnou jaru – jaké si vybrat?