Co je podle tebe ta úplně nejpotřebnější věc na světě? Spisovatel Douglas Adams má v tomto ohledu jasno – nejdůležitější součást výbavy každého poutníka světem je ručník. Jasně, možná je pan Adams tak trochu blázen, ale možná také ne. Může vůbec ručník hrát ve vesmíru tak důležitou roli?

Na to máme jednoduchou odpověď – pravděpodobně ne. Nic to ale nemění na tom, že je ručník součástí doslova každé domácnosti. A to ne jednou – většinou vlastníme několik exemplářů z odlišných materiálů a v různých velikostech a provedeních. Proto se nelze divit, že je to často jedna ze základních věcí, které si s sebou balíme na dovolenou nebo třeba jen do posilovny.

“Kolosálně užitečná součást výbavy”

Spisovatel Douglas Adams ve své světoznámé knize Stopařův průvodce po galaxii vysvětluje, proč je pro hvězdné stopaře vlastnictví ručníku naprosto nezbytné. Ačkoli jeho myšlenky v žádném případě nezatracujeme (nýbrž je naopak velebíme), pokud se zrovna nechystáš na výpravu vesmírem, pravděpodobně bez ručníku hrůznou smrtí nezahyneš.

Ručník Galaxy české značky UTOPY – ten správný ručník na cestu vesmírem!

Na druhou stranu, takový obyčejný ručník může posloužit v případě potřeby i jako provizorní deka nebo díky své savosti jako nouzová pláštěnka. To ti ale vysvětlovat nemusíme. Nosíš ale ručník do posilovny? Po pořádném výkonu je totiž ručník tvým nejbližším přítelem. Pokud máš možnost se hned na místě osprchovat, byla by základní chyba si ručník zapomenout.

Více než nudný hadr?

Stejně jako jsme ti už vysvětlovali, že je čelenka praktický sportovní doplněk, i ručník do posilovny je v dnešní době takřka nutností. V obou případech se možná jedná o spíše nadstavbové záležitosti, ale můžou tvůj celkový výkon a pohodlí velmi ovlivnit.

Nebyli bychom to samozřejmě my, abychom ti nedoporučili se i při výběru ručníku malinko odvázat. Originální ručník ti může totiž i při naprostém vyčerpání po tréninku dodat tu správnou dávku pozitivity a energie, zvlášť, když se jedná o barevný ručník. Zní to možná jako maličkost, ale pozitivní motivace jednoduše funguje.

A jakou roli hraje ručník ve tvém životě? Jestli tě zajímají další praktické vychytávky nejen na cesty, Plecháčky pro všechny neplechy tě možná velmi překvapí!