Léto je sice skoro na sklonku, to ovšem neznamená, že končí sezóna zahraničních dovolených. Jak si ale takové cestování co nejvíce zjednodušit? Štěstí přeje připraveným, pojďme se společně podívat na jednoduché a osvědčené tipy, které Vám cestu výrazně usnadní. 

Ať už jste si zvolili jakoukoliv destinaci a dopravní prostředek, všechny níže zmíněné tipy se s případnou drobnou úpravou dají aplikovat na vše!

 

Cestování dálkovým autobusem

Většina z nás má za sebou jistě zkušenost s několikahodinovým cestováním autobusem a ať už to byla cesta z Prahy do Brna nebo oblíbené zájezdy do Londýna, musíte přiznat, že cestování autobusem nemusí být vždy ta nejkomfortnější varianta. I přesto však máme tipy jak si ji zpříjemnit! 

  1. Nezapomeňte si dostatek tekutin! pokud se jedná o delší cestu, autobus bude vždy dělat pravidelné zastávky na čerpacích stanicích, během noci se však interval zastávek rapidně zmenšuje.
  2. Myslete na pohodlí. Nemá smysl se trápit v uplých těsných riflích. Zvolte raději pohodlné tepláky nebo například legíny s vysokým pasem, které Vám zajistí dostatečný komfort.
  3. Pokud víte, že se Vám autobus stane domovem i přes jednu či více nocí, přibalte si s sebou deku na přikrytí a speciální polštář na cestování, aby Vaše hlava neskončila na rameni překvapeného spolusedícího. 

Cestování vlakem

Pro cestování vlakem se držte rad výše. Navíc však doporučujeme vyhledávat raději lůžkové vozy a také si zkontrolujte příhodnou lokaci, například blíže toalet nebo jídelnímu vozu. 

Cestování letadlem

Využívání nebeských výšek jako způsobu cestování se těší stále větší oblibě. Není se čemu divit, je jedním z nejrychlejších možností dopravy, která s sebou však nese nejvíce specifik. Pokud v orientaci na letištích nejste úplně zběhlý, určitě si vše před cestou pečlivě nastudujte a připravte, a to včetně Vašich platných cestovních dokladů! Co se týká průběhu samotného letu. Většina aerolinek nabízí možnost zapůjčení dek na přikrytí, co si však nezapomeňte přibalit do příručního zavazadla, jsou teplé ponožky. Klimatizaci v letadle budete totiž nejvíce cítit od nohou. K zahození také není maska na spaní a opět neopomíjejte pohodlné oblečení. Tepláky a svetr můžete nahradit stylovějším outfitem, například mikina s kapucí a originální dámské legíny vyřeší otázku komfortu a stylu snadno a rychle. Snoubí obojí a pokud si potrpíte na sladěné outfity, držte se letošních trendů a objevte naše sladěné sety oblečení.

Tipy na závěr

Pokud máte stále pocit, že vám v kufru pořád něco chybí a nechcete to zjistit až v dopravním prostředku, sepište si před balením checklist. Jednotlivé položky si následně odškrtnete a máte jistotu, že máš vše! Pokud vás exotika zahraničí prostě neláká, inspirujte se článkem kam na dovolenou po Česku či jaká místa nevynechat u našich sousedů na Slovensku.