Předsevzetí nemusí být nutně jen to novoroční. Hlavně ty, které se týkají zdravého stravování, hubnutí těch pár kil navíc nebo komplexní změny životosprávy. Ty nás provází každoročně.

Známé fráze jako “Tenhle kousek pizzy je poslední”; “Od pondělí začnu”; “Tohle se vlastně nepočítá” jsme slyšeli a kolikrát i použili snad všichni. Jak ale zůstat ve svém rozhodnutí něco změnit konzistentní? Vyzkoušejte naše tipy, jak na to!

Nepřepalte začátek

Začátky bývají vždy ty nejtěžší a většinou se stanou i tím osudným kamenem úrazu. Najednou Vás zachvátí vlna euforie a touha něco změnit. Bez přemýšlení tedy vyhodíte všechny nezdravé potraviny z lednice, obléknete sportovní oblečení a chcete lámat světové rekordy. A ejhle, představa se srazí s realitou a Vy na první dobrou nezvládnete uběhnout 10 kilometrů a ledový salát k snídani, obědu i večeři Vás ne a ne zasytit. Je proto důležité, začít zlehka například rychlochůzí a postupně zátěž a nároky zvyšovat.

Stanovte si dílčí cíle

Plnění malých cílů, je vlastně pokaždé malé vítězství. Tyhle malé výhry Vás následně budou hnát dál a dál. Začnete tím, že si k snídani místo koblihy dáte müsli a nebo zkusíte každý den uběhnout alespoň jeden kilometr? To je na Vás, ale pokaždé, když se po nějakém čase otočíte za Vašimi výsledky, uvidíte zlepšení a bude se Vás držet touha se neustále zlepšovat.

Děláte to ze správného důvodu?

Je důležité, si ujasnit z jakého důvodu chcete změnit svůj život nebo Vaši postavu. Není to pouze tlakem okolí? Protože pokud sami nebudete přesvědčení o nutné změně, daleko se nedostanete. Zapřemýšlejte z jakého důvodu, chcete něco změnit a co vás v tom motivuje.

Zkuste tu správnou úplatu

Snad ten nejstarší trik, který ale vždycky padne na úrodnou půdu. Úplatky totiž nefungují jen na děti, které nechtějí jít brzo spát. Koho by totiž nemotivovaly nové běžecké boty, nebo krásné sportovní oblečení, ve kterém se vlastně cvičí skoro samo? Rozmazlete se kvalitními kousky. Legíny na cvičení, legíny s vysokým pasem, mikina s kapucí, čelenka na sport nebo běžecké termolegíny? To správné oblečení vám start může udělat mnohem jednodušší a navíc originální designy vám vykouzlí úsměv na tváři ještě před dávkou zasloužených endorfinů